Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Acțiune rutieră

ro

12 Apr, 2023 12:03 448 Marime text
Nr. 65 din 12 Aprilie 2023
 
BULETIN INFORMATIV 12 APRILIE 2023
 
ACȚIUNE RUTIERĂ
 
Având în vedere accidentele de circulație produse în data de 10.04.2023 pe DJ692 și DJ 691C, soldate cu decesul a două persoane, în data de 11.04.2023, în intervalele orare 09:00-12:00 și 16:00-20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara au organizat o acțiune pe cele doua tronsoane de drum, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.
 
De asemenea, activitățile polițiștilor au vizat conȘtientizarea participanților la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, precum și menținerea unui climat de siguranța în rândul conducătorilor de vehicule.
 
Au fost legitimate 83 de persoane și controlate 76 de autovehicule.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.287 de lei.
 
Dintre acestea, 63 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U G. 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere, 43 de conducători auto fiind sancționați pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
 
De asemenea, 1 sancțiune în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii nr. 61/1991.
 
Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 4 permise de conducere (pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire).
 
În perioada următoare vor continua activitățile de verificare pe linie de rutieră, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.
 
  •  
 
CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
          În data de 12 aprilie 2023  polițiștii timișeni au depistat două persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni rutiere. Au fost întocmite dosare penale.
 
1. În data de 12 aprilie 2023, în jurul orei 03:20, polițiștii Serviciului Rutier Timiş au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe strada Morii din localitatea Urseni, județul Timiș.
 
Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 24 de ani a condus un autoturism pe strada Morii din localitatea Urseni, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un gard împrejmuitor, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând valori pozitive la cocaină și amfetamină.
 
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.
 
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 
2. În data de 12 aprilie 2023, în jurul orei 03:10, polițiștii Biroului Rutier Timişoara au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe strada Rozelor din municipiul Timișoara, județul Timiș.
 
Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că o femeie în vârstă de 24 de ani a condus un autoturism pe strada Rozelor din municipiu, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac ornamental, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
De asemenea, aceasta a fost testată cu aparatul drugtest, rezultând o valoare pozitivă la cocaină.
 
Aceasta a fost condusă la spital pentru recoltarea probelor biologice.
 
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii