Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Buletin informativ - 22.07.2022

ro

22 Jul, 2022 15:59 719 Marime text
Nr. 79 din 22 Iulie 2022
 
BULETIN INFORMATIV 22 IULIE 2022
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI
 
La data de 21 iulie 2022, în intervalul orar 18:00-21:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara și cei ai celor 5 secții urbane din municipiu, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai Registrului Auto Român au acționat în sistem integrat în vederea verificării stării tehnice a autovehiculelor.
 
Polițiștii au legitimat 193 de persoane și au controlat 146 de autovehicule.
 
Au fost efectuate 104 testări cu aparatul etilotest și 70 cu aparatul drugtest.
 
În urma activităților efectuate, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.734 de lei, pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R și 3 sancțiuni pentru nerespecatrea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 1.500 de lei.
 
Au fost aplicate 6 sancțiuni bicicliștilor și 11 motocicliștilor.
 
În urma controalelor efectuate, polițiștii au retras 20 de certificate de înmatriculare ca urmare a defecțiunilor constatate privitoare la starea tehnică a autovehiculelor.
 
Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere, dintre care unul pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
 
  •  
 
CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE
 
Polițiștii timișeni au depistat în județul Timiș 3 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni rutiere. Au fost întocmite dosare penale.
 
La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 01:30,  polițiștii Secției 4 Timișoara au oprit pentru control pe strada Liege din municipiu, un autovehicul condus de un bărbat de 21 de ani, care se afla sub influența alcoolului.
 
La vederea polițiștilor, acesta a încercat să fugă, fiind imobilizat, încătușat și condus la sediul secției de poliție.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar procedura de recoltarea a probelor biologice a refuzat-o.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
 
A fost întocmit dosar penal.
 
  •  
 
La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 23:20,  polițiștii orașului Jimbolia au oprit pentru control pe strada Aleea Cito din Jimbolia, un autovehicul condus de un bărbat de 43 de ani, care se afla sub influența alcoolului.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar procedura de recoltarea a probelor biologice a refuzat-o.
 
A fost întocmit dosar penal.
 
  •  
 
La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 23:46,  polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Mătăsarilor din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 29 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive.
 
În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la metamfetamină.
 
A fost întocmit dosar penal.
  •  
REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
La data de 21.07.2022,  polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au reținut pentru 24 de ore doi bărbați de 19 și 59 de ani și o femeie de 38 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
 
În cursul zile de ieri, 21.07.2022, în jurul orei 18:22, polițiștii timișoreni au fost sesizați cu privire la faptul că în stația de tramvai situată pe strada Gheorghe Adam din Timișoara ar fi avut loc un furt din buzunar.
Ajunși la fața locului polițiștii au reușit identificarea și depistarea, în parcarea spitalului situat pe strada Gheorghe Adam, a doi bărbați de 19 și 59 de ani și a unei femei de 38 de ani, bănuiți de comiterea faptei.
În urma investigațiilor efectuate de către polițiști s-a stabilit că cei doi bărbați, în timp ce se aflau într-un tramvai oprit în stație, ar fi ținut de maini un alt bărbat de 68 de ani, iar femeia i-ar fi sustras din buzunar portofelul în care se afla suma de aproximativ 500 de lei.
În urma probatoriului instrumentat în cauză, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, femeia și cei doi bărbați fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în arestul I.P.J. Timiș, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 22.07.2022, să fie prezentați magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.
 
Polițiștii continuă cercetările în vedere documentării activității infracționale a acestora și recuperării prejudiciului în totalitate.
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii