Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Acțiune a biroului rutier

ro

18 Apr, 2023 14:14 454 Marime text
 
Nr. 70 din 18 Aprilie 2023
 
BULETIN INFORMATIV 18 APRILIE 2023
 
ACȚIUNE A BIROULUI RUTIER TIMIȘOARA
 
În data de 17.04.2023, în intervalele orare 09:00-13:00 și 15:00-20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara au organizat o acțiune în zonele cu risc ridicat din punctul de vedere al victimizării prin accidente rutiere din municipiului Timișoara, care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză sau efectuării manevrei de depășire în mod necorespunzător.
 
De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de monitorizare a traficului rutier pe principalele intrări în municipiul Timișoara și în localitățile din zona periurbană.
 
Astfel, au fost legitimate 141 de persoane, controlate 134 de autovehicule și efectuate 37 de testari cu aparatul etilotest și 7 testari cu aparatul drugtest.
 
În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.180 de lei, conform O.U.G. 195/2002R.
 
Dintre acestea, 65 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
 
Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 2 permise de conducere (pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire și pentru alcool) și au retras 1 certificat de înmatriculare.
 
De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.
 
Pe parcursul acțiunii nu au fost înregistrate accidente rutiere cu victime omenești.
 
Polițiștii rutieri vor continua activitățile de verificare în trafic, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.
 
 
 
CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
          Polițiștii timișeni au depistat mai mulți conducători auto care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier. Au fost întocmite dosare penale.
 
1. În data de 15 aprilie 2023, în jurul orei 04:50, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Oituz din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 21 de ani.
 
În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă la metamfetamină, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.
 
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 
2. În data de 16 aprilie 2023, în jurul orei 20:26, polițiștii Biroului Rutier Timişoara au oprit pentru control în localitatea Moșnița Veche din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.
 
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.
 
3. În data de 17 aprilie 2023, în jurul orei 22:10, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe Calea Chișodei din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani.
 
În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă la amfetamină, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.
 
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii