Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Buletin informativ - 19.01.2023

ro

19 Jan, 2023 11:41 705 Marime text
Nr. 8 din 19 Ianuarie 2023
 
BULETIN INFORMATIV 19 IANUARIE 2023
 
ACȚIUNE BLITZ PE BICICLIȘTI
 
În data de 18.01.2023, în intervalele orare 09:00-12:00 și 15:00-18:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au organizat o acțiune tip "BLITZ", în sistem integrat, împreună cu polițiștii celor 5 secții urbane Timișoara, ai Serviciului Rutier Timiș și reprezentanți ai Direcției Poliției Locale Timișoara, pentru reducerea victimizării participanților la trafic și prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei conducătorilor de biciclete.
 
Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere din municipiul Timișoara, fiind controlate 84 de autovehicule și legitimate 220 persoane.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.650 de lei.
 
Dintre acestea, 169 de sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind sancționați 119 bicicliști.
 
De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni conform Legii 61/1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării, 10 permise de conducere:
- 1 pentru neacordare prioritate pietoni;
- 2 pentru neacordare prioritate vehicule;
- 2 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric;
- 5 pentru alte abateri.
 
Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea evenimentelor negative și responsabilizarea tuturor participanților la trafic.
 
  •  
 
REȚINUT PENTRU FURT DIN HIPERMAKET
 
La data de 18.01.2023, polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au reținut un bărbat, în vârstă de 25 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
 
În fapt, la data de 18.01.2023, polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați de reprezentanții hipermarketului situat pe Calea Aradului, din municipiul Timișoara, cu privire la faptul că un bărbat ar fi sustras mai multe parfumuri, în valoare de 336 de lei, acesta fiind depistat de către agenții de pază în momentul în care a vrut să treacă de casele de marcat.
 
Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat un tânăr, în vârstă de 25 de ani, bănuit de comiterea faptei, acesta fiind condus la sediul secției de poliție pentru audieri.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.
 
  •  
REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii orașului Sânnicolau Mare au reținut un bărbat, în vârstă de 31 de ani și o femeie, în vârstă de 21 de ani, bănuiți de tâlhărie calificată. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
În fapt, la data de 15.01.2023, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au fost sesizați prin apel 112, de o femeie cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 21:00, aceasta s-a deplasat în localitatea Tormac, din județul Timiș, unde locuia cu chirie, pentru a-și lua bunurile, moment în care proprietarii imobilului, un bărbat, în vârstă de 31 de ani și o femeie, în vârstă de 21 de ani, au deposedat-o prin violență de telefonul mobil.
A fost  întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, ulterior, în urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul, în vârstă de 31 de ani și femeia, în vârstă de 21 de ani, bănuiți de comiterea faptei, fiind conduși la sediul secției de poliție pentru audieri.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
La data de 18.01.2023, bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi.
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii