Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier, doi bărbați au fost reținuți

ro

19 Oct, 2023 15:21 455 Marime text
 Nr. 283 din 19 octombrie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ             
 
Cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier, doi bărbați au fost reținuți
 
La data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au reținut doi bărbați, în vârstă de 21, respectiv 26 de ani, domiciliați în localitatea Laslea. Bărbatul în vârstă de 21 de ani este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar cel în vârstă de 26 de ani este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și încredințare.
În fapt, la data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 22,00, în localitatea Laslea, polițiștii rutieri l-au depistat pe bărbatul în vârstă de 26 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept și având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, în urma cercetărilor efectuate ulterior, polițiștii au constatat că același autoturism fusese condus pe raza localității Laslea de către tânărul în vârstă de 21 de ani, care nu deține permis de conducere și căruia bărbatul în vârstă de 26 de ani i-ar fi încredințat autoturismul în cunoștință de cauză că nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor două persoane, urmând a fi prezentate unității de parchet competente pentru a se dispune măsuri preventive în consecință.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.
 
Alcool la volan
La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 23,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism al cărui conducător auto fusese depistat de aparatul radar circulând cu viteza de 77 de km/h pe Șoseaua Alba Iulia.
La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în Mohu.
Testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
NU UITAȚI! Șoferii care consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și cei care conduc fără a deține acest drept vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii