Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Șapte sibieni reținuți de către polițiștii de investigații criminale

ro

08 Jan, 2024 10:52 466 Marime text
Nr. 4 din 8 ianuarie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ   
 
Șapte sibieni reținuți de către polițiștii de investigații criminale
La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut 7 bărbați, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (3 acte materiale).
În fapt, cei șapte sibieni, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani, sunt bănuiți că, în zilele de 30 decembrie 2023, respectiv 7 ianuarie a.c., ar fi pătruns prin efracție în sediul a trei societăți comerciale din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras țevi din cupru, componente ale sistemelor de răcire, scule electrice și materiale feroase.
Prin activitatea infracțională a persoanelor bănuite s-a creat un prejudiciu în valoare de 75.000 de lei.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii persoanelor în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
Infracțiuni la regimul rutier
La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, în municipiul Mediaș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Podului, un localnic în vârstă de 65 de ani a virat la dreapta pentru a pătrunde pe strada Stadionului, moment în care a pierdut controlul direcției de deplasare și a acroșat o bordură, avariind autoturismul.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Polițiștii Biroului Rutier Mediaș au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 20.30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Vaslui de către un localnic în vârstă de 40 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, medieșeanul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Dumbrăvii de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Cisnădie.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii