Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Bărbați monitorizați electronic, cercetați penal pentru violență în familie

ro

15 Apr, 2024 12:21 274 Marime text
Nr. 84 din 15 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Bărbați monitorizați electronic, cercetați penal pentru violență în familie
La data de 12 aprilie a.c., o tânără în vârstă de 19 ani, din mun. Sibiu, a sesizat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr cu privire la faptul că, la data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, în timp ce se afla la domiciliul concubinului, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Rășinari, pe fondul geloziei, bărbatul ar fi agresat-o fizic.
În urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrității fizice a femeii,  polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, printre obligațiile impuse bărbatului numărându-se și aceea de a nu se apropia de femeie la o distanță mai mică de 100 de metri.
Pentru urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse, bărbatului i s-a montat un dispozitiv de monitorizare electronică.
În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, se efectuează cercetări într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
 
La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, o tânără în vârstă de 18 ani, din comuna Vurpăr, a sesizat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla în fața unui magazin din localitatea Roșia, ar fi fost lovită de către fostul concubin, un bărbat în vârstă de 21 de ani, din Roșia.
În urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrității fizice a tinerei,  polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, printre obligațiile impuse bărbatului numărându-se și aceea de a nu se apropia de victimă la o distanță mai mică de 100 de metri.
Pentru urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse, bărbatului i s-a montat un dispozitiv de monitorizare electronică.
În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, se efectuează cercetări într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
 
Infracțiuni la regimul rutier
În perioada 12  –  14 aprilie, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 14 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 45 de permise de conducere, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 750 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 206.000 de lei. Cele mai multe infracțiuni constatate au fost cele de conducere fără permis și cele de conducere sub influența alcoolului.
 
Exemple semnificative:
La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, în Săliște, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, o localnică în vârstă de 61 de ani nu s-a asigurat suficient și a lovit o conductă de gaz.
Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale.
Testarea alcoolscopică a conducătoarei auto a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Săliște au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus în Piața Unirii de către un sibian în vârstă de 29 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus în Piața Andrei Șaguna de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Mureș.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, în Poiana Sibiului, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Deal de către un localnic în vârstă de 19 ani.
Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule.
În consecință, polițiștii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
 
La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, în comuna Arpașu de Jos, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105D de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Cârța.
Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii