Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Intervenții și acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

12 Apr, 2023 16:00 505 Marime text
Nr. 102085  din 12 Aprilie 2023
 
 
 
INTERVENȚII ȘI ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DIN IALOMIȚA
PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
           
           
În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, au reținut 2 permise de conducere și au constatat 9 infracțiuni.
 
La data de 11 aprilie a.c., peste 90 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
 
De asemenea au fost organizate filtre rutiere atât în mediul urban cât și rural, pentru identificarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație, precum și în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze ale producerii accidentelor de circulație.
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au fost solicitați să intervină la 51 de evenimente, dintre care 46 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate 9 infracțiuni, dintre care 4 contra persoanei, 2 contra patrimoniului şi 3 infracțiuni flagrante la regimul rutier.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 37.855 de lei.
 
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 2 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

 
Exemplificăm:
        
Politiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au depistat în data de 11 aprilie a.c., pe raza Orașului Căzănești, un bărbat de 48 de ani, din județul Argeș, în timp ce transporta cu autoutilitara, lemn de foc.
 
Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că persoana în cauză, nu ar fi avut documente de proveniență pentru cantitatea de lemn pe care o transporta.
 
Cantitatea de 3 m.c. de lemn, a fost confiscată și lăsată în custodia unui reprezentant al Ocolului Silvic.
 
În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă, în cuantum de 5.000 lei.
 

 
 
În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, au depistat în trafic, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Bărbulești, în timp ce conducea autoturismul  fără a deține permis de conducere.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul figura cu permis de conducere emis de autoritățile Germane, însă acesta fiind anulat la o dată ulterioară.
 
 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei ori are permisul anulat, retras sau dreptul de a conduce este suspendat”.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii