Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - 22.12.2021

ro

22 Dec, 2021 15:07 874 Marime text
Nr. 110670 din 22 Decembrie 2021
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Dosare penale pentru infracțiuni rutiere
 
La data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, în timp ce efectuau un filtru rutier în zona popasului Sinești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Urziceni.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliţiei s-a stabilit faptul că acesta figurează cu permisul de conducere anulat.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 1.17  mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Urziceni, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.
 
* * *
 
La data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în municipiul Slobozia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din orașul Căzănești.
 
În urma verificărilor în bazele de date a reieșit că autovehiculul figurează radiat din circulație.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”.
 

 
 
 
Verificări privind articolele pirotehnice
 
Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița participă, și în acest an, la acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, declanșată la nivel național, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, și atrage atenția cu privire la utilizarea responsabilă a acestora.
 
Astfel, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ialomița, împreună cu polițiștii  serviciilor de investigare a criminalității economice și polițiștii de ordine publică efectuează acţiuni şi controale, atât la societăţi comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.
 
Activităţile au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2021/2022.
 
În cursul zilei de ieri, Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ialomița au depistat, pe raza comunei Săveni, doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, care dețineau 80 de articole pirotehnice, în vederea comercializării.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice au fost confiscate.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii