Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - 13.12.2021

ro

13 Dec, 2021 14:28 717 Marime text
Nr. 110649 din 13 Decembrie 2021
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Șoferi depistați în trafic sub influența alcoolului
 
La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic, pe raza localității Albești, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la volan se afla un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Perieți, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu apratul Drager, acesta a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus de polițiști la camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Slobozia unde i-au fost prelevate mostre de sânge.
Pe locul din dreapta a fost identificat și un bărbat în vârstă de 36 de ani, consătean al șoferului, proprietarul mașinii, care i-ar fi încredinţat acestuia autoturismul personal, deși nu avea drept de conducere.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” şi „încredinţarea unei persoane a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.
 
* * *
În cursul aceleiași zile, alți trei bărbați doi în vârstă de 51 de ani și unul de 62 de ani, au fost depistați pe raza județului Ialomița, în timp ce conduceau autoturisme deși anterior consumaseră băuturi alcoolice.
Conducătorii auto au fost opriți în trafic și testați cu aparatul Drager, care a indicat  valorile de 0,43 mg/l, 0,50 mg/l, respectiv 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferii au fost conduși de polițiști la camera de gardă a Spitalului Municipal Urziceni unde le-au fost prelevate mostre de sânge.
În cauză s-au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
* * *
Un bărbat de 54 de ani, din comuna Alexeni a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge după ce a fost depistat în trafic, pe raza localității de domiciliu în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal.
* * *
 
Șoferi fără permis depistați în trafic
 
În cursul zilei de 11 decembrie a.c., polițiștii rutieri au oprit în trafic, pentru verificări, două autoturisme conduse de doi bărbați în vârstă de 34 și 36 de ani, din municipiul Slobozia, respectiv județul Constanța.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul de 34 de ani are dreptul de a conduce suspendat, iar cel de 36 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”.
 
* * *
 
Un alt dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” a fost întocmit de polițiști la data de 12 decembrie a.c., după ce un bărbat de 36 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu a fost depistat pe raza localității de domiciliu în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii