Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - 11.04.2022

ro

11 Apr, 2022 13:43 674 Marime text
Nr. 110.364 din 11 aprilie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 11.04.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 10 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 110 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 200 sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 116 de evenimente, dintre care 97 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 90.785 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 33 de permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
TU PORȚI CENTURA DE SIGURANȚĂ?
În perioada 04-10 aprilie a.c., polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Iași au acâionat pe drumurile publice aflate în aria de responsabilitate pentru impunerea folosirii centurilor de siguranță și a dispozitivelor speciale de retenție de către conducătorii auto și/sau pasageri.
În cadrul acțiunilor derulate au fost aplicate 307 sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 10 aprilie a.c., un bărbat de 52 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Popricani, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DE LA TG. FRUMOS, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În seara de 9 aprilie a.c., în intervalul orar 16.00 – 20.00, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Tg. Frumos și Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Tg. Frumos au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere.
În cadrul acţiunii au fost legitimate 102 persoane, au fost controlate 39 de autoturisme şi au fost verificate 7 societăţi.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.245 de lei, dintre care 12 conform Legii nr. 61/1991 şi 14 pentru abateri la regimul rutier.
Spre exemplu, a fost depistat un bărbat, care conducea un auto pe raza localității Butea, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1450 lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce auto pentru 90 de zile.
De asemenea, un bărbat, în calitate de administrator la o societate comercială din orașul Tg. Frumos a fost sancţionat contravenţional, deoarece nu a implementat măsurile stabilite prin analiza de risc la securitate fizică.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii