Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:25 27 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - 07.06.2022

ro

07 Jun, 2022 13:17 609 Marime text
Nr. 110.450 din 7 iunie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 07.06.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 6 iunie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 380 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 10 infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 103 de evenimente, dintre care 93 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 13 infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 387 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 119.665 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 26 de permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
 
CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au condus la cercetări un tânăr bănuit de tâlhărie calificată. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.
Din cercetări a rezultat faptul că, în seara zilei de 02 iunie a.c., un tânăr ar fi fost agresat de către un altul, fiindu-i sustras și telefonul mobil.
În baza probatoriului administrat în cauză, bănuitul comiterii faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași.
Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate.
Cercetările continuă.
 
ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC
La data de 06 iunie a.c., în intervalul orar 12.00-18.00, polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea accidentelor rutiere generate de nerespectarea normelor rutiere de către pietoni.
Au fost legitimate 106 persoane și aplicate 124 de sancțiuni contravenționale, dintre care 31 pietonilor indisciplinați, 15 unor conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor care au acest drept, 11 unor bicicliști, iar restul pentru alte abateri.
Valoarea sancțiunilor aplicate este de 35.520 lei.
Au fost reținute 16 permise de conducere, dintre care 8 pentru neacordare prioritate pietoni, 7 pentru neacordare prioritate vehicule, iar unul pentru altă abatere.
Spre exemplu, a fost sancționată conform OUG nr. 195/2002, o femeie care a traversat strada prin loc nepermis pietonilor.
 
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ ÎN CADRUL CAMPANIEI EROII INTERNETULUI
Ieri, 06 iunie a.c., în cadrul campaniei preventive Eroii Internetului, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au organizat și desfășurat 8 activități educative-preventive la Școala Gimnazială Ion Ghica din mun. Iași.
În cadrul activității, elevii au fost informați despre competiția anuală Eroii Internetului, promovată pe platforma educațională Adfaber, câștigătorii urmând să primească 10 laptopuri pentru școală.
Au fost, de asemenea, prezentate materiale video cu tematica vizată.
La activități au participat 184 de elevi și 8 cadre didactice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii