Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:43 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - 03.12.2021

ro

03 Dec, 2021 14:42 450 Marime text
Nr. 110636 din 3 Decembrie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
2 ordine de protecție provizorii au fost emise de polițiștii ialomițeni în ultimele 24 de ore
La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că în localitatea Smirna are loc un scandal în familie.
În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că pe fondul unor neînțelegri, o tânără în vârstă de 22 de ani și-ar fi lovit soacra, o femeie în vârstă de 61 de ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun din localitatea Smirna.
În continuare s-a întocmit formularul de evaluare a riscului privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violenţă domestică de către poliţişti, constatându-se că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva femeii în vârstă de 22 de ani, întrucât există risc iminent asupra vieții și integrității victimei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
* * *
 
Tot seara trecută, în jurul orei 21:30, Poliția Municipiului Fetești a fost sesizată de o femeie, în vârstă de 53 ani, cu privire la faptul că a fost amenințată de soț.
 
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că între cei doi soți a izbucnit un conflict spontan la domiciliul din municipiul Fetești, în urma căruia bărbatul în vârstă de 53 de ani ar fi stropit pereții locuinței cu un lichid cu miros specific de motorină și ar fi amenințat-o cu moartea și cu incendierea pe soția sa.
 
Cu ocazia intervenției s-a procedat la completarea formularului de evaluare a riscului, conform prevederilor Legii 217/2003, constatându-se că xistă risc iminent, iar victima a declarat că solicită emiterea unui ordin de protecție, având în vedere comportamentul agresiv al soțului.
 

În cauză s-a emis ordin de protecție provizoriu, bărbatul luând la cunoștință despre măsurile dispuse și părăsind  locuința.
 
Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de amenințare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii