Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - 03.01.2022

ro

03 Jan, 2022 14:15 837 Marime text
Nr. 53052 din 3 Ianuarie 2022
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Din activitatea polițiștilor rutieri
 
În prima zi a anului 2022, în jurul orei 14:30, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești, în timp ce efectuau activități de verificare și control pe raza localităţii Valea Ciorii au oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Brăila.
 
Conducătorul auto a declarat polițiștilor faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, însă este programat la examenul auto în perioada următoare, aspecte constatate și din interogarea bazelor de date ale Poliției Române.
 
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
 
* * *
 
La data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției 6 de Poliție Rurală Ion Roată au pornit în urmărirea unui autoturism, care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase.
 
Autovehiculul în cauză a fost interceptat și oprit pe DN2A, pe raza comunei Sfântu Gheorghe, la volanul acestuia fiind identificat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Balaciu.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere  pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
 
 
* * *
 
 La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit în trafic, un autoturism ce se deplasa pe DJ212, în localitatea Luciu.
 
La volanul vehiculului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din județul Constanța, care a prezentat pentru control un certificat de înmatriculare provizoriu, eliberat de autoritățiile franceze.
 
În urma verificării autoturismului în bazele de date a rezultat faptul că numărul de înmatriculare al acestuia figurează atribuit altui autovehicul, cu o altă serie de șasiu.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”,  „fals material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”.
* * *
 
Duminică, 2 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în flagrant 2 șoferi, în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
În primul caz, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Urziceni a fost testat cu aparatul Drager după ce a condus un autovehicul pe raza municipiului Urziceni, valoarea alcooltestului indicând 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la Spitalul Urziceni unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.
 
Cel de-al doilea conducător auto, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a fost depistat pe raza comunei Mihail Kogălniceanu cu alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea probelor de sânge la o unitate medicală.
 
Ambilor șoferi le-au fost întocmite dosare de cercetare penală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii