Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:51 31 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - 01.02.2023

ro

01 Feb, 2023 14:35 389 Marime text
                                                        Nr. 102.053 din 28 Ianuarie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Polițiștii ialomițeni au marcat, la data de 30 ianuarie a.c., Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, prin întâlniri cu elevi și cadre didactice din cadrul unităților de învățământ din județ.
 
Temele dezbătute au fost diverse, pornind de la cauzele care conduc la apariția violenței până la modalități legale de semnalare și apărare împotriva diverselor forme ale acesteia.
 
Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și polițiștii de proximitate au desfășurat activități ce au avut ca scop prezentarea modului de identificare, semnalare și prevenire a cazurilor de violență de tip bullying, precum și cu privire la legislația ce reglementează intervenția în cazurile de violență înregistrate în unitățile de învățământ.
 
La activități au participat 1.126 de elevi și 51 de cadre didactice atât din mediul rural cât și din mediul urban.
 
Cu această ocazie, elevilor li s-au adus la cunoștiință noțiuni despre violența școlară, tipuri de violență, răspundere contravențională/penală și implicarea minorilor; consecințe ce decurg din comiterea unor astfel de fapte, noțiuni despre bullying, forme de bullying, cyberbullying, efecte negative ale comportamentului de tip bullying; creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative a fenomenului de bullying, modalități de gestionare a conflictelor și exemple practice.
 
De asemenea, elevii au fost instruiți cu privire la obligativitatea păstrării unei atitudine decente, atât în relațiile cu profesorii cât și cu ceilalți colegi, evitarea de a intra în conflicte care pot degenera în adresarea de injurii, cuvinte jignitoare, amenințări sau agresiuni fizice, fiind consiliați să nu abandoneze cursurile școlare și să nu lipsească în mod nejustificat de la școală.
 
Întâlnirile au fost interactive și au avut ca scop conștientizarea consecințelor directe și indirecte pe care violența le poate avea asupra în dezvoltarea minorilor.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii