Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galaţi au desfășurat activităţi de investigare

ro

26 Feb, 2024 13:03 445 Marime text
Nr. 44328 din data de 26 februarie 2024
 

 
PERSOANĂ REȚINUTĂ PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE FURT CALIFICAT
 
 
             La data de 01 ianuarie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat de către un bărbat, din municipiul Galați, cu privire la faptul că în noaptea de 31 decembrie 2023 spre 1 ianuarie 2024, persoane necunoscute ar fi pătruns prin forțarea și escaladarea ferestrei balconului, în locuința bărbatului, aflată la parterului unui imobil din aceeași localitate, de unde ar fi sustras mai multe bunuri și o sumă de bani.
             Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galaţi au desfășurat activităţi de investigare, verificare şi cercetare în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în urma cărora i-au identificat pe autorii furtului, fiind vorba despre doi tineri, de 18, respectiv 16 ani, ambii din municipiul Galați.
             În urma punerii în executare a unui mandat de percheziție domiciliară și audierii celor doi tineri, în data de 22 februarie 2024, cel în vârstă de 18 ani a fost reținut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar a două zi a fost prezentat la Judecătoria Galaţi, ocazie cu care față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 zile.
             Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galaţi continuă cercetările, în vederea dispunerii tuturor măsurilor legale.
 
 
PERSOANE DEPISTATE LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU A SUBSTANȚELOR INTERZISE
 
 
La data de 24 februarie 2024, în jurul orei 01:18, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat în timpul activității de control în trafic, un bărbat, în vârstă de 35 ani, din Galați, ce conducea autoturismul pe Bulevardul Dunărea, dinspre strada Brăilei către strada Galați, fiind sub influența alcoolului.
Conducătorul autor a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere acest aspect, bărbatul a fost condus la Spitalul de Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol” din Galați, în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
             În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
În aceeași dată, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au depistat un alt bărbat, în vârstă de 22 ani, din Galați, în timp ce conducea autoturismul pe DN25, în interiorul localității Șendreni, judeţul Galaţi, dinspre municipiul Tecuci către municipiul Galați, sub influența alcoolului, rezultatul testării cu aparatul din dotarea poliției rutiere indicând valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.
   Conducătorul auto a fost condus la Spitalul de Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol” din Galați, în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
             În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
ACȚIUNE PE LINIA PREVENIRII ȘI COMBATERII COMERCIALIZĂRII ILICITE A PRODUSELOR DIN TUTUN ȘI A BĂUTURILOR ALCOOLICE
 
 
         În data de 24 februarie 2024, în baza Planului propriu de acțiune pe linia prevenirii și combaterii comercializării ilicite a produselor din tutun și a băuturilor alcoolice spirtoase, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați – Compartimentul de Ordine Publică au desfășurat controale la comercianții din Piața Micro 17 din municipiul Galați.
         Cu această ocazie, polițiștii au depistat și ridicat în vederea confiscării aproximativ 1500 de pachete de țigări și 39 de sticle de băuturi alcoolice, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și care nu prezentau timbre de acciză eliberate de autoritățile statului român.
         De asemenea, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de o sută de mii de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 227/2015 privind Codul Fiscal.
 
                                                            ***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii