Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galați Tentativă de tâlhărie calificată. Autorul a recunoscut comiterea infracțiunii

ro

09 Dec, 2020 16:53 1608 Marime text

 
  • Tânăr din Galați, bănuit de săvârșirea unei tentative de tâlhărie calificată, depistat de polițiști.
  • Acesta a recunoscut comiterea infracțiunii.

La data de 08.12.2020, în urma unor activități complexe de investigare, verificare și cercetare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlharie calificată, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați l-au depistat pe cel bănuit de comiterea acestei fapte, un tânăr de 23 ani, din municipiul Galați, care în data de 04.10.2020 în jurul orei 21.00, purtând o cagulă, ar fi pătruns în interiorul unui magazin situat în municipiul Galați pe strada Brăilei, transmite IPJ Galați.

Folosindu-se de un pistol, ar fi amenințat-o pe angajata magazinului și i-ar fi solicitat să-i înmâneze banii din încasările efectuate.

Angajata magazinului a apăsat butonul de panică iar persoana mascată a fugit din magazin fără a primi nicio sumă de bani.

Anterior identificării acestei persoane, în data de 04.12.2020, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au acționat, sprijiniți de cadre ale IPJ Galați – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Secția nr. 1 Poliție Rurală Galați, punând în executare 2 mandate de perchezitie domiciliară, la locuinţa de domiciliu din municipiul Galați a persoanei bănuite şi la o altă adresă frecventată de acesta, din sat Tămăoani, comuna Frumușița, județul Galați.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate pistolul, muniția aferentă, cagula, mănușile și obiectele de vestimentație ce ar fi fost folosite de persoana bănuită la comiterea infracțiunii cercetate în cauză.

Pistolul identificat urmează a fi expertizat la Institutul de Criminalistică, pentru a se stabili dacă deținerea acestuia este sau nu incriminată de legea penală, conform prevederilor art. 342 alin. 2 Cod penal.

După audiere, tânărul a recunoscut comiterea infracțiunii, dând declarații complete în acest sens, iar ulterior acesta a fost reţinut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați.

În cursul zilei de astăzi, 09.12.2020, cel în cauză a fost prezentat la Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă, unde s-a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În instrumentarea acestei cauze, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au primit sprijin de specialitate și de la Biroul Operațiuni Speciale Galați precum și de la IGPR (Direcția de Investigații Criminale, Institutul de Criminalistică, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională).

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.


Sursă foto: IPJ Galați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii