Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecți de furt prinși în flagrant. Polițiștii au făcut uz de armă pentru prinderea suspecților

ro

13 Dec, 2018 13:20 1076 Marime text
La data de 11 decembrie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, având sprijinul D.O.S. – B.O.S. Galați și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au surprins în flagrant delict, patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Potrivit IPJ Galați, cei patru, doi bărbați de 35 și 44 ani, un minor de 17 ani și o femeie de 38 ani, toți din municipiul Galați, ar fi pătruns, prin forțarea și escaladarea geamului termopan, în două apartamente de pe raza municipiului Buzău, de unde ar fi sustras bani, bunuri și alte valori, prejudiciul fiind de 1600 lei.

”Întrucât, în momentul surprinderii în flagrant, pentru a-și asigura scăparea, aceștia au lovit două mașini ale poliției, polițiștii au folosit armamentul din dotare executând mai multe focuri atât în plan vertical cât și orizontal, în pneurile și caroseria autoturismului cu care se aflau.
Persoanele suspecte au reușit să fugă, abandonând autoturismul și bunurile sustrase, și s-au deplasat cu un taxi spre municipiul Brăila unde au fost blocați în trafic de polițiștii brăileni și gălățeni, fiind reținuți și conduși la sediul I.P.J. Galați” - au transmis reprezentanții IPJ Galați.

La data de 12 decembrie au fost efectuate 6 percheziții la domiciliile persoanelor în cauză, polițiștii găsind, cu această ocazie, bunuri, înscrisuri și valori despre care există suspiciunea că ar proveni din săvârșirea unor infracțiuni de furt din locuință.

În cursul aceleiași zile, cei patru au fost prezentați magistraților care au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul celor doi bărbați și al minorului, și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul femeii.

În continuare, polițiștii din cadrul I.P.J. Galați, I.P.J. Buzău și I.P.J. Brăila efectuează cercetări în vederea probării întregii activități infracționale a persoanelor în cauză, existând date că aceștia ar fi comis mai multe fapte cu mod de operare similar, pe raza celor trei județe.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii