Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Depistați la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis de conducere

ro

21 Apr, 2023 13:41 639 Marime text
Nr. 3044262 din 21 aprilie 2023
 
        
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANȚE ȘI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
 
 
         La data de 20 aprilie 2023, în jurul orei 12:45, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au oprit în trafic pe DJ 255C, pe raza comunei Smârdan, din județul Galați, un autoturism care era condus de un bărbat de 65 de ani, din municipiul Galați, sub influența băuturilor alcoolice.
         La testarea alcoolscop a conducătorului auto a fost indicată o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         La aceeași dată mai sus menționată, în jurul orei 21:28, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați, au depistat un bărbat, cu vârsta de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, din municipiul Galați, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
EVENIMENT RUTIER
 
         La data de 20 aprilie 2023, la ora 14:03, Poliția Galați a fost sesizată prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că pe strada Alexandru Măcelaru, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
         Din verificările preliminare, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 29 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea o motocicletă pe artera rutieră mai sus menționată, având direcția de deplasare dinspre strada Traian către strada George Coșbuc, la efectuarea manevrei de schimbare a deplasării de pe o bandă pe cealaltă, ar fi fost lovit de un tir condus regulamentar în aceeași direcție, de un bărbat, cu vârsta de 45 de ani, de cetățenie turcă.
         În urma evenimentului rutier motociclistul a fost rănit ușor, fiind preluat și transportat la spital de un echipaj medical de la Ambulanță.
         La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
REȚINUȚI PENTRU LOVIRE SAU ALTE VIOLENȚE
 
         În urma activităților investigative și a administrării materialului probator față doi bărbați din orașul Târgu Bujor, cu vârstele de 29, respectiv 23 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și de tulburarea ordinii și liniștii publice, la data de 20 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Oraș Târgu Bujor – Compartiment Ordine Publică, au luat măsura reținerii acestora pentru 24 de ore.
          Din cercetări s-a stabilit că în cursul nopții de 17 spre 18 aprilie 2023, în jurul orei 00:15, în timp ce un bărbat, cu vârsta de 41 de ani, din orașul Târgu Bujor, se afla în incinta unui cazinou, din localitatea de domiciliu, bărbatul de 29 de ani i-ar fi solicitat acestuia să îi împrumute o anumită sumă de bani, însă, întrucât a fost refuzat, l-ar fi agresat fizic lovindu-l cu pumnii și picioarele.
         Ulterior, în jurul orei 02:55, când persoana agresată a părăsit locația respectivă pentru a merge la adresa de domiciliu, ar fi fost urmărit de bărbatul de 29 de ani și de o cunoștință a acestuia, un tânăr cu vârsta de 23 de ani, iar la un moment dat, cel din urmă ar fi pulverizat asupra acestuia conținutul dintr-un spray iritant lacrimogen, pe motiv că sesizase organele de poliție.
        
         În cursul zilei de astăzi, cei doi bărbați vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive față de aceștia.
 
***
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii