Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Depistați la volan fără permis de conducere, dar și sub influența alcoolului sau a altor substanțe

ro

18 Apr, 2023 15:20 806 Marime text
Nr. 3044254 din 18 aprilie 2023
 
 
 
EVENIMENTE  RUTIERE
 
 
         La data de 13 aprilie 2023, în jurul orei 15:03, Poliția Galați a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN 25, pe raza municipiului Tecuci, a avut loc un eveniment rutier, în urma căruia două persoane au fost rănite.
         Din verificările preliminare efectuate la fața locului, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit că o femeie, cu vârsta de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, la schimbarea benzii de mers ar fi fost lovită de un tir, condus regulamentar în aceeași direcție de un bărbat, cu vârsta de 36 de ani. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un alt tir, care se afla staționat pe a doua bandă, pe sensul către municipiul Galați.
         După producerea evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, dar și a unui copil, o fetiță de 1 an și 4 luni, aflată pe bancheta din spate în autovehicul într-un scaun pentru copii. Ambele persoane rănite au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.
         La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
 
 
                                                          ***
 
         Un alt eveniment rutier soldat cu pagube materiale, dar și cu rănirea unei persoane a avut loc la data de 14 aprilie 2023, în jurul orei 11:10, pe strada Calea Smârdan, în apropiere de municipiul Galați.
         Din verificările preliminare efectuate la fața locului, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Smârdan, dinspre localitatea Smârdan către strada Filești, în zona Seromgal, ar fi intrat în impact cu un alt autoturism care se afla staționat.
         După producerea evenimentului rutier, a rezultat avarierea celor 2 autoturisme, dar și vătămarea corporală a unui copil, cu vârsta de 4 ani, aflat pe bancheta din spate în scaunul special pentru copii, în auto aflat în mișcare. Minorul a fost tranportat la spital pentru investigații medicale de specialitate.
         La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
                                                              ***
 
DEPISTAȚI LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE, DAR ȘI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANȚE
 
 
         La data de 14 aprilie 2023, în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Foltești au oprit în trafic, pe raza satului Foltești, din județul Galați, un autoturism care era condus de un tânăr de 19 ani, din aceeași localitate, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         De asemenea, s-a stabilit că autoturismul fusese încredințat pentru condus de către tatăl persoanei depistate, un bărbat cu vârsta de 59 de ani, cu toate că acesta cunoștea faptul că fiul său nu deține permis de conducere.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane ce nu deține permis de conducere
 
***
 
         La data de 15 aprilie 2023, în jurul orei 16:02, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au oprit în trafic pentru control, pe strada Aviator Vasile Craiu, din municipiul Galați, un autoturism care era condus de un bărbat, cu vârsta de 49 de ani, din aceeași localitate.
         La testarea alcoolscop a conducătorului auto a fost indicată o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         La aceeași dată mai sus menționată, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești, au depistat un bărbat, cu vârsta de 38 de ani, din comuna Jorăști, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242D, pe raza satului Băneasa, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
         ***
        
         Tot la data de 15 aprilie 2023, în jurul orei 20:10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Ivești, au observat un autoturism care circula în mod sinuos pe DJ 254, din direcția localității Grivița către DN 25, motiv pentru care au efectuat semnal regulamentar de oprire.
         Bărbatul aflat la volan a ignorat semnalele de oprire și a accelerat, astfel că echipajul de poliție a pornit în urmărirea sa cu autospeciala de poliție cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. După aproximativ 5 km, pe DN 25, în interiorul localității Umbrărești, în dreptul unui imobil, bărbatul de la volan a oprit autoturismul și a fugit pe câmp, fiind urmat pedestru de polițiști care au procedat la somarea acestuia, fără a fi executat foc de avertisment cu arma. Urmărirea bărbatului s-a finalizat după circa 1 km, când polițiștii l-au ajuns, l-au imobilizat și l-au încătușat pe cel care nu s-a supus somației.
         S-a stabilit că cel care a condus autoturismul, un bărbat cu vârsta de 27 de ani, din comuna Ivești, județul Galați, posedă permis de conducere categoria B, însă are dreptul de a conduce suspendat.
         La testarea alcoolscop a rezultat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea drugtest a rezultat valoare pozitivă la consumul de metamfetamină, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei precum și a prezenței în organism a substanțelor psihoactive
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         La data de 15 aprilie 2023, în jurul orei 23:15, un bărbat cu vârsta de 32 de ani, din comuna Țepu, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DE 581 – Varianta de ocolire a municipiului Tecuci, având direcția de deplasare dinspre localitatea Munteni către localitatea Cosmești, la km 0 + 300 de metri, într-o curbă la dreapta, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, a lovit un podeț de beton aflat în partea stângă a direcției sale după care autovehiculul s-a răsturnat în afara părții carosabile, avariind și gardul unui imobil.
         A rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a unei femei, aflată pe bancheta dreaptă a autoturismului. Cei doi au fost conduși la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
         La testarea alcoolscop a conducătorului auto a rezultat valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La spital i-au fost recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
         Tot pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, va fi cercetată o femeie, cu vârsta de 26 de ani, din comuna Liești, județul Galați, care a fost depistată, la data de 16 aprilie 2023, la ora 19:55, de un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești în timp ce conducea un autoturism pe strada Abatorului, din localitatea de domiciliu, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în urma comiterii la data de 03.04.2023 a unei infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
***
        
         Un alt dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, a fost întocmit de polițiști din cadrul Poliției Oraș Târgu Bujor, după depistarea la data de 16 aprilie 2023, în jurul orei 20:40, a unui bărbat, cu vârsta de 44 de ani, din satul Umbrărești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, sub influența alcoolului.
         La testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
***
        
         La data de 17 aprilie 2023, în jurul orei 20:20, pe DJ 241, în localitatea Gohor, din județul Galați, a avut loc un eveniment rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
         Din verificările preliminare, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci – Biroul Rutier au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 39 de ani, din comuna Tănăsoaia, județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 241, având direcția de deplasare către DE 581, pe raza localității Gohor, ar fi pierdut controlul direcției, a pătruns pe sensul opus de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
         În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea autoturismului și rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru investigații medicale de specialitate.
         La testarea alcoolscop a acestuia a fost indicată valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 
         Și la data de 17 aprilie 2023, în jurul orei 20:50, a fost depistat de către polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați un alt bărbat, cu vârsta de 55 de ani, din municipiul Galați, în timp conducea un autoturism pe strada Textiliștilor, din orașul de domiciliu, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
         ***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii