Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Polițiștii rutieri împreună cu ofițeri de la prevenire, în dialog cu elevii

ro

26 Oct, 2023 15:33 483 Marime text
Nr. 344 din 26 octombrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 25 octombrie 2023
 
Polițiștii rutieri împreună cu ofițeri de la prevenire, în dialog cu elevii
 
În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive la Liceul de Arte Margareta Sterian și Școala Gimnazială Pitulicea.
Polițiștii de la prevenire împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier au prezentat, cu ajutorul laboratorului rutier mobil, principalele cauze care conduc la creșterea riscului rutier precum și modalitățile de reducere a acestui risc, prin respectarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice.
Totodată, au fost discutate elemente de siguranţă rutieră, dar şi modificările aduse Codului Penal prin Legea 213/2023, în vederea perceperii complete a răspunderii şi consecinţelor unor comportamente infracţionale la volan.
De asemenea, polițiștii au fost consiliați pe linia  prevenirii pornografiei infantile și a disparițiilor de minori, prevenirea traficului si consumului de droguri, cât și cu privire la consecințele asociate portului sau folosirii fara drept de obiecte periculoase in incinta unităților de învățământ. 
  •  
   
Elevii buzoieni sfătuiți antivictimal de polițiștii de la Siguranţă Şcolară
 
          În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară activități cu elevii de la Seminarul Teologic Ortodox ”Chesarie Episcopul” Buzău, Școala Gimnazială Glodeanu Sărat și Grădinița cu Program Normal ”Cuvioasa Paraschiva” Buzău.
Partenerii de dialog de la Grădinița cu Program Normal ”Cuvioasa Paraschiva” Buzău au fost aproximativ 45 de preșcolari, iar temele abordate au făcut referire la principalele reguli de circulaţie de care trebuie să ţină cont în deplasarea pe drumurile publice.
De asemenea, au învăţat că poliţistul este prietenul copiilor, căruia îi pot cere ajutorul oricând este nevoie.
Activitățile cu elevii de la Seminarul Teologic Ortodox ”Chesarie Episcopul” Buzău, Școala Gimnazială Glodeanu Sărat au vizat informarea și conștientizarea în rândul elevilor a siguranței pe internet, prevenirea consumului de droguri, și activitate privind prevenirea infracțiunilor comise cu violență și a bullyingului/ cyberbullyingului. 
Elevii au fost îndrumați să sesizeze de îndată cadrelor didactice, consilierului școlar, părinților comportamentele care se înscriu în sfera violenței școlare.
Întâlnirea  a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.
Dialogul cu poliţiştii s-a încheiat prin consilierea a aproximativ 120 de elevi, la final fiind purtate discuții prin care elevii au fost încurajați să își dezvolte empatia și spiritul solidarității colectivului clasei pentru a se susține și încuraja reciproc în gestionarea echilibrată a tuturor problemelor intrașcolare.
Activităţile fac parte din seria acţiunilor desfăşurate de poliţişti sub egida Programului național ”Școala Altfel”.
 
  •  
 
    Accident de circulaţie
 
În noaptea de 25 octombrie a.c., în jurul orelor 22.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident pe Dc58, în Chiojdu.
Din primele date de la fața locului în timp ce conducea un ATV, dinspre Chiojdu către Poenițele, un bărbat de 39 de ani, din Chiojdu, ar fi pierdut controlul asupra direcției și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Accidentul s-a soldat cu decesul bărbatului.
În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii accidentelor rutiere
 
În data de 25 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 8 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Polițiștii rutieri au acționat pe principalele drumuri naționale de pe raza județului, dar și pe raza mun. Buzău și Râmnicu Sărat, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicați pietonii, bicicliștii și căruțașii, context în care 48 de participanți la trafic din categoriile amintite au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 28 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 6 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90.
Cu cea mai mare viteză 163 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 23 de ani, din Constanța, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte două permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care au pus în pericol ceilalți participanți la trafic prin executarea manevrei de depășire în mod necorespunzător.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (35), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 33 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
 
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă la volan, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor meteo - rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă și să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
 
Respectaţi regulile de circulaţie !
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii