Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău 15 șoferi au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație de trecere la nivel cu calea ferată

ro

22 Nov, 2023 13:26 490 Marime text
Nr. 373 din 22 noiembrie 2023
 
 
NEREGULI ÎN TRAFIC
 
 
15 șoferi au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație de trecere la nivel cu calea ferată.
 
În data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 118 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 9 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Polițiștii rutieri, împreună cu polițiștii de la Biroul Județean Transporturi Feroviare Buzău, au acționat în vederea prevenirii accidentelor rutiere ce s-ar putea produce în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. 15 conducători auto au fost surprinşi de oamenii legii în timp ce săvârşeau abateri şi s-au ales cu sancțiuni contravenționale.
Este şi cazul unei femei de 70 de ani, din Brașov, care și-a pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație în zona trecerii la nivel cu calea ferată din localitatea Valea Râmnicului. Pe lângă amenda primită, şoferiţa a rămas şi fără drept de a conduce pentru următoarele 120 de zile.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 19 autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 2 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză132 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 69 de ani, din Galați, ce rula pe DN1BE577, în afara localității Pietroasele (tronson de drum limitat la 50 km/h).
Alte 5 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care aveau acest drept și celor ce nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului.
16 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, dar şi 20 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Polițiștii rutieri au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietoni și bicicliști, cu privire la riscurile la care se expun în momentele în care nu respectă regulile de circulație. 39 de participanți la trafic din această categorie au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.
Tot ieri, polițiștii rutieri au întocmit două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat de 30 de ani, din Merei, ce a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea autovehiculul pe o stradă din municipiul Buzău.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cel de-al doilea caz, este vorba despre un bărbat de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, ce a fost oprit de către polițiști pe o stradă din Râmnicu Sărat. În urma verificării cu aparatul drugtest din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
  •  
 
Accident de circulaţie
 
În data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 12.20, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, la ieșire din Râmnicu Sărat către Vrancea.
Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba despre o coliziune între autoturismul condus pe direcția Buzău către Vrancea, de către un conducător auto buzoian de 70 de ani și o autoutilitară ce se deplasa pe aceeași direcție, la volanul căreia se afla un conducător auto de 67 de ani,  din Vrancea.
Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului din Vrancea și a unui pasager din mașina acestuia, un bărbat de 75 de ani, de asemenea din Vrancea.
 
Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
 
Polițiștii reamintesc:
 
Participanţii la trafic trebuie să dea dovadă de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:
a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau ridicare;
b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;
c) întâlneşte indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.
Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la alin. (1) lit. c) din Codul Rutier sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire, ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau ridicare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii