Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Bănuit de furt, identificat de poliţişti

ro

05 Dec, 2023 12:52 488 Marime text
Nr. 385 din 5 decembrie 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 4 decembrie 2023
 
 
Bănuit de furt, identificat de poliţişti 
 
În ziua de 4 decembrie a.c., în continuarea cercetărilor în cazul unui furt, polițiștii Secției de poliție rurală Pogoanele au identificat principalul bănuit, un tânăr în vârstă de 26 ani, din Urziceni.
Fapta a fost sesizată în ziua de 11 iulie 2022, de către proprietarul cabalinelor, un bărbat de 50 de ani, din Cilibia.
Din cercetări s-a stabilit că bănuitul ar fi profitat că animalele au fost lăsate nesupravegheate într-o zonă de păşunat, le-ar fi luat şi transportat cu autoutilitara, apoi le-ar fi comercializat.
Pe numele tânărului a fost emis mandat de aducere. Ieri, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița l-au condus pe bănuit la Secția de poliție rurală Pogoanele pentru audieri.
          Prejudiciul, aproximativ 12.000 de lei, a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
  •  
 
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară în dialog cu elevii râmniceni
 
Ieri, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au continuat activitățile preventive în unitățile de învățământ din județ.
Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au organizat o sesiune interactivă de informare cu elevii Școlii Gimnaziale ”Dr. Ilie Pavel” Râmnicu Sărat.
Au fost punctate subiecte precum riscurile consumului de droguri, tutun și alcool, implicațiile medicale, sociale și legislative, precum și delincvența juvenilă, siguranța pe internet și bullying-ul.
În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au conversat cu elevii despre faptele de violență și consecințele comiterii acestora, transmițându-le informații adaptate vârstei cu privire la răspunderea penală a minorilor.
Scopul acestor activități este formarea comportamentului responsabil pe baza cunoașterii și respectării legilor în vigoare.
 
  •  
 
Nereguli din trafic
 
În data de 4 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 11 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 43 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 6 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză în localitate125 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 25 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în localitatea Costești.
Alte 5 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului și pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.
10 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă , dar şi 11 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a contravențiilor este de peste 32.000 de lei.
Tot ieri, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  
 
ATENŢIE ÎN TRAFIC!
 
          Recomandăm conducătorilor de autovehicule să adopte o conduită previzibilă, asigurându-se şi semnalizând din timp orice schimbare a direcţiei de mers şi să respecte o distanţă de siguranţă în mers care să le permită evitarea implicării în accidente.
          De asemenea, reamintim importanţa adaptării permanente a vitezei la condiţiile meteo-rutiere.
          Recomandăm conducătorilor auto să fie foarte atenţi atunci când circulă în apropierea unităţilor de învăţământ, în special la orele la care şcolarii intră sau ies de la cursuri.
          Părinţilor le reamintim să-şi înveţe copiii cum să se deplaseze în siguranţă în drumul către ori de la şcoală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii