Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Bănuit de furt de bicicletă depistat de polițiști la C.A Rosetti

ro

15 Dec, 2023 15:16 467 Marime text
Nr. 399 din 15 decembrie 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 14 decembrie 2023
 
 
 
Bănuit de furt de bicicletă depistat de polițiști
 
În ziua de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliţie C.A. Rosetti au depistat principalul bănuit în cazul unui furt de bicicletă.
Astfel, poliţiştii au identificat şi depistat principalul bănuit - un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Brăila.
Fapta a fost sesizată în ziua de 9 noiembrie a.c., de către persoana vătămată, o femeie în vârstă de 42 de ani,  din C.A.Rosetti.
Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 8/9 noiembrie 2023, bănuitul ar fi profitat de faptul că proprietara a lăsat bicicleta neasigurată și nesupravegheată în curtea locuinței și ar fi sustras-o.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar.
 
  •  
Mandate puse în aplicare de polițiști
 
*Ieri, 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei, în cazul unui bărbat de 59 de ani, din Vadu Pașii.
Acesta a fost condamnat la executarea pedepsei de 2 ani și 3 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.
Având în vedere mandatul emis pe numele lui de către Judecătoria Buzău, bărbatul a fost preluat de la domiciliu de către poliţişti şi transportat la Penitenciarul Focşani pentru executarea pedepsei privative de libertate.
 
**Ieri, 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției oraș Pogoanele au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Pogoanele, pe numele unui bărbat de 57 de ani, din Pogoanele.
Față de acesta a fost dispusă înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, ca urmare a încălcării obligațiilor ce i-au fost instituite de către parchet la data de 11 octombrie a.c.
Poliţiştii l-au depistat în localitatea de domiciliu şi  l-au transportat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în vederea executării măsurii preventive.
  •  
 
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii accidentelor rutiere
 
În data de 14 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale și au reţinut două permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În urma activităților desfășurate polițiștii au întocmit 3 dosare penale pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat/conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere.
Un bărbat de 34 de ani, din C.A. Rosetti, a fost oprit în trafic de către polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pogoanele, în timp ce se deplasa cu maşina pe o stradă din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care indicat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 19 autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Doi conducători auto au rămas pietoni în urma nerespectării regimului legal de viteză.
10 sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, iar 13 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 12.000 de lei.
 
 
RECOMANDĂRI ŞOFERILOR ÎN SEZONUL RECE
 
Este necesar să vă asiguraţi o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale.
Păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, nu frânaţi sau sau nu viraţi brusc şi utilizaţi, cu precădere, frâna de motor.
Circulaţi cu atenţie, iar atunci când pătrundeţi în intersecţii nesemaforizate, să acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor care au acest drept.
Nu uitaţi să vă asiguraţi corespunzător şi să semnalizaţi din timp orice intenţie de schimbare a direcţiei de deplasare.
De asemenea, să nu aveţi alte preocupări în timpul condusului, atenţia să vă fie îndreptată asupra traseului pe care îl aveţi de parcurs!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii