Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Bănuit de furt calificat reținut de poliţişti

ro

18 Aug, 2023 14:10 568 Marime text
Nr. 275 din 18 august 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 17 august 2023
 
 
 
 
Bănuit de furt calificat reținut de poliţişti
 
         În ziua de 17 august a.c., polițiștii Secţiei de poliţie rurală Merei au reţinut principalul bănuit de săvârșirea unui furt calificat - un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Merei.
          Fapta a fost sesizată de către persoana vătămată, o femeie în vârstă de 68 de ani, din Merei.
          Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada 13-14 august a.c., bănuitul ar fi pătruns în grădina imobilului persoanei vătămate, de unde ar fi sustras struguri.
Față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
                                                      
  •  
Activități informativ-preventive desfășurate de către polițiștii de la prevenire
 
În data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat și desfășurat activități informativ-preventive.
Una dintre activități a fost organizată în colaborare cu Biroul Rutier și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău cu un număr de 47 de șoferi identificați în trafic, pe linia prevenirii traficului și consumului de droguri și a campaniei de informare cu privire la noile prevederi legislative referitoare la formele răspunderii penale în cazul şoferilor ce produc accidente şi se află sub influenţa unor astfel de substanţe.
Cu această ocazie beneficiarii au fost consiliați cu privire la efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic, medical și alternative la consumul de droguri. Totodată, a fost diseminat cadrul legal privind cele mai recente modificări aduse Codului penal prin Legea 213/2023 și au fost emise recomandări în vederea plasării cetățenilor într-o zonă de siguranță personală și comunitară.
Tot ieri, alături de reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune Buzău a fost desfășurată: Sesiunea nr. 1 cadrul Programului de prevenţie destinat persoanelor care au comis infracţiuni contra persoanei “Violența nu este soluția!”, sub forma unor sesiuni informative și activități interactive.
Aceasta a constat în prezentarea și purtarea unor dezbateri pe marginea unor elemente de legislație incidentă, noțiuni privind forme de vinovăție, autorii în cadrul faptelor de natură penală, aspecte juridice privind recidiva, consecințele acesteia, tipurile de violență, conștientizarea cauzelor și a mecanismului de adoptare a comportamentului agresiv și prevenirea adoptării acestuia prin diverse metode - strategii de management al furiei, cu scopul creșterii responsabilității față de propria siguranță și a celor din jur.
 
  •  
 
 
Accident de circulaţie
 
În data de 17 august a.c., în jurul orei 14.40, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN10, în Cislău.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între  patru autovehicule ce se deplasau pe direcția Brașov către Buzău, după cum urmează:
O autoutilitară condusă de un șofer în vârstă de 21 de ani, din Cislău și alte trei autoturisme ce se deplasau înaintea sa, la volanul cărora se aflau o conducătoare auto de 48 de ani, din Constanța și doi șoferi de 49 de ani, din București, respectiv 25 de ani, din Viperești.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferiței din Constanța și a două pasagere din mașina acesteia, în vârstă de 38 și 39 de ani, toate persoanele rănite fiind preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
 
 
 
Nereguli în trafic constatate de poliţişti / Acţiuni în trafic ale poliţiştilor
 
În data de 18 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri împreună cu poliţişti de ordine publică, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor.
În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat 16 pietoni, cu privire la respectarea normelor rutiere.
Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 55 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 8 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, depăşirea neregulamentară şi pentru neprezentarea la sediul poliției în termen de 24 de ore în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (24), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (6), dar şi 25 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 42.200 de lei.
De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit 3 dosare penale pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, pentru  conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și pentru săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință.
Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Pietroasele, care a fost depistat de polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Buzău în timp ce conducea autoturismul în municipiul Buzău. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. De asemenea, din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că „șoferul” ar fi sustras autoturismul.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii