Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Buletin informativ 14 septembrie

ro

15 Sep, 2023 14:13 484 Marime text
Acțiuni informativ-preventive desfășurate de polițiști
 
În data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat și desfășurat activități informativ-preventive.
Polițiștii de la prevenire au prezentat părinților aflați în zona unităților de învățământ prevederile Legii 213/2023 pentru completarea art. 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.
Beneficiarii au fost informați cu privire la noile reglementări existente în curpinsul Legii 213/2023 și au primit recomandări preventive despre conduita regulamentară atunci când se află la volan pentru a nu determina situații negative în trafic.
Totodată, polițiștii au purtat discuții cu elevii  Școlii Gimnaziale nr. 11 Buzău despre situațiile de risc în care se pot afla în diferite moment și modalitățile de gestionare a acestora, fie atunci când sunt prezenți în unitatea de învățământ, fie atunci când se deplasează de acasă către școală sau de la școală către casă.

Turbulent reţinut de poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat
 
În ziua de 14  septembrie a.c., polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat au reținut pentru 24 de ore un tânăr, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice şi lovire sau alte violenţe.
Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în noaptea de 13/14 septembrie a.c., bănuitul în vârstă de 25 de ani, din Râmnicu Sărat, a avut un conflict spontan cu un bărbat de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, agresându-l fizic pe acesta, folosind obiecte ascuțit înțepătoare.
Persoana vătămată a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluată de ambulanță și transportată la spital.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice şi lovire sau alte violenţe.
În cursul acestei zile, tânărul urmează a fi prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Accident de circulație
 
În data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, în apropiere de intersecția cu DC111, către Racovițeni.
Din primele cercetări a reieșit că în timp ce conducea autocisterna dinspre Râmnicu Sărat către Buzău, un șofer în vârstă de 40 de ani, din Republica Moldova a intrat în coliziune cu un autoturism de pe același sens de mers, care a ieșit în afara părții carosabile, condus de o femeie în vârstă de 40 de ani, din Iași.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferiței și a unei pasagere a acesteia, o femeie în vârstă de 66 de ani, din Iași, care au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
  
Nereguli în trafic depistate în trafic în ultimele 24 de ore
 
În ziua de 14 septembrie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 30 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
De asemenea, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză și pentru identificarea și scoaterea din trafic a conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a altor substanțe.
Pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate au înregistrat 56 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 13 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză în localitate – 144 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 41 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, in localitatea Ulmeni.       Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (37), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (24), dar şi 20 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespetarea culorii roșii a semaforului, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, dar și pentru nerespectare trecerii la nivel cu calea ferată.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 54.000 de lei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
 
Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
 
Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii