Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

ro

04 Jul, 2023 13:07 519 Marime text
Nr.217 din 4 iulie 2023
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR
 
Sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic, în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 03 iulie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 98 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 13 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză122 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui bărbat de 36 de ani, din Stâlpu, ce rula pe Șoseaua Nordului.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (25), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi 31 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Fără permis de conducere au rămas trei șoferi care s-au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
17 pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 70.000 de lei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, unei tinere de 23 de ani, din Poșta Câlnău, care ar fi sustras un autoturism și l-a condus în localitatea de domiciliu.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
 
 
 
RESPECTAŢI REGULILE RUTIERE!
 
La fel ca orice vehicul și cu bicicleta trebuie să se circule numai pe partea dreaptă în direcția de mers, a drumului public, cât mai aproape de marginea acestuia.
Bicicleta pentru a fi utilizată în traficul rutier în siguranță trebuie să aiba o dotare tehnică completă, și anume:
  • frână eficace
  • sursă de lumină albă îndreptată înainte
  • lumină roșie montată pe aripa spate
  • sonerie
  • oglindă retrovizoare
  • elemente reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spițele roților
Este foarte important să aveţi bicicleta dotată cu elementele de mai sus deoarece:
  • dacă sistemul de frânare al bicicletei nu este în perfectă stare de funcționare, aceasta nu mai poate fi oprită la timp în caz de pericol.
  • dacă circulăm noaptea cu bicicleta fără surse de iluminare nu putem fi observați de ceilalți participanți la trafic, aceasta fiind una din principalele cauze ale accidentelor cu victime în rândul bicicliștilor.
De asemenea, orice punere în mișcare a bicicletei pe drumurile publice (plecare de pe loc) trebuie semnalizată cu brațul stâng întins orizontal, după o atentă asigurare în față și în spate.
 
RETINEŢI: Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasarii, pe bicicleta, este interzisă!   
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii