Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Buletin de presă - 28.11.2022

ro

28 Nov, 2022 15:52 852 Marime text
Nr. 63.555 din 28.11.2022
 
Identificați de polițiști și arestați pentru furt calificat
 
La data de 27 noiembrie a.c., polițisti din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Investigații Criminale, au efectuat o percheziție domiciliară la un imobil folosit de un brăbat, în vârstă de 26 de ani, situat pe raza municipiul Brăila.
                                   
La imobilul acestuia, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bijuterii din aur și un plic ce conținea substanță vegetală.
 
În fapt, la data de 15 noiembrie a.c., bărbatul, ar fi pătruns prin forțarea ușii de acces, într-un imobil de pe raza municipiului, de unde ar fi sustras o borsetă în care se aflau bijuterii din aur, două telefoane mobile și mai multe documente, creând astfel un prejudiciu în valoare de 10.000 de lei.
 
În urma activităților , polițiștii l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, pe bărbatul, în vârstă de 26 de ani, domiciliat fără forme legale în Brăila, bănuit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
Astăzi, 28 noiembrie a.c., Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a tânărului, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.
  •  
La data de 25 noiembrie a.c., polițisti din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Investigații Criminale, în urma activităților desfășurate, au identificat și reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, un tânăr, în vârstă de 19 de ani, din Brăila, bănuit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
În fapt, la data de 30 septembrie a.c., tânărul ar fi pătruns prin escaladarea gardului și forțarea ușii de acces într-un imobil situat în municipiul Brăila, de unde ar fi sustras un telefon mobil, creând un prejudiciu în valoare de 1.200 de lei.
De asemenea, în noaptea de 15 spre 16 noiembrie a.c., tânărul, prin același mod de operare ar fi pătruns într-un într-un depozit de fructe-legume de pe raza municipiului, de unde ar fi sustras alimente în valoare de 1.225 de lei.
 
Polițiștii efectuează în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
Ladata de 26 noiembrie a.c., Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a tânărului, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.
  •  
Cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier
 
La data de 25 noiembrie, la ora 17:40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce patrulau pe DN 2B, pe raza localității Lacu-Sărat, au observat în trafic un autoturism ce prezenta avarii pe partea lateral stânga și fără a avea stopurile aprinse, motiv pentru care au procedat la urmărirea și oprirea acestuia prin folosirea semnalelor acustice și luminoase.
Polițiștii au identificat șoferul autoturismului, în persoana unui tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Brăila, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
  •  
 
 
La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 21:40, polițiști din cadrul Biroului Rutier, au fost sesizați cu privire la faptul că în parcarea unui centru comercial, situată pe DE 584, ar fi avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.
 
Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Brăila, care a condus un autovehicul cu care a fost implicat în evenimentul rutier soldat cu pagube materiale.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii