Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Percheziții domiciliare efectuate de polițiști și doi tineri reținuți pentru tâlhărie calificată

ro

15 Dec, 2023 14:35 471 Marime text
Nr. 406 din 15 decembrie 2023
                                                                                       
 
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Percheziții domiciliare efectuate de polițiști și doi tineri reținuți pentru tâlhărie calificată
 
 
La data de 13 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Onești sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești au pus în aplicare două mandate de percheziție, la domiciliile a doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Arestul I.P.J. Bacău.
 
 
La data de 26 octombrie a.c., Poliția Municipiului Onești a fost sesizată de un bărbat de 33 de ani despre faptul că, în jurul orei 06.00, în timp ce se deplasa pe o alee din proximitatea străzii Perchiului din municipiu, ar fi fost deposedat prin acte de violență de un telefon mobil și o sumă de bani de către două persoane necunoscute.
          În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști au fost identificați doi tineri, de 18 și 21 de ani, ambii din localitate, bănuiți de comiterea faptei.
          La data de 13 decembrie a.c. au fost puse în aplicare două mandate de percheziție, la domiciliile celor în cauză. Ulterior, polițiștii au descoperit telefonul mobil la un amanet din municipiu, acesta fiind ridicat și predat proprietarului.
          În urma probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri și i-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Ulterior, cei în cauză au fost prezentați instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
 
UPDATE: Încă un bărbat depistat și reținut de polițiști pentru distrugere
 
            La data de 14 decembrie a.c., fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, polițiștii din Onești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești au depistat și reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 34 de ani, bănuit de comiterea faptei. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Din cercetări a reieșit că, la data de 26 august a.c., în timp ce se afla în localitatea Ștefan cel Mare, bărbatul ar fi aruncat cu pietre în autospecialele de poliţie provocând distrugeri.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul sîvârșirii infracțiunii de distrugere pentru probarea activității infracționale a tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptei.
 
Știrea inițială: 16 mandate de percheziție domiciliară executate de polițiști în comuna Ștefan cel Mare

          Polițiștii din Onești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești au documentat activitatea infracțională într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de distrugere. 2 femei și un bărbat au fost reținuți și introduși în Arestul I.P.J Bacău.
 
          Din cercetări s-a stabilit faptul că, la data de 26 august a.c, imediat după punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă de către polițiști privind un localnic, mai multe persoane din comuna Ștefan cel Mare au provocat distrugerea elementelor de caroserie, aruncând cu pietre asupra autospecialelor de poliţie aparţinând I.P.J Bacău ce fuseseră angrenate în vederea depistării inculpatului. 
          Toate persoanele participante la incident au fost identificate de polițiști.
          La nivelul Poliției mun. Onești au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor implicate în incident.
          În urma probatoriului administrat, 2 femei, de 37 și 59 de ani și un bărbat de 41 de ani au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și introduși în Arestul I.P.J Bacău.
          Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.
          La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
 
 
Bărbat reținut de polițiști pentru lovire
 
          La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Onești au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          Din cercetări a rezultat că, la data de 11 decembrie a.c., bărbatul de 39 de ani, ar fi lovit un alt bărbat de 71 de ani, în timp ce se afla la domiciliul acestuia din comuna Berzunți, ulterior cel din urmă fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.  
          În urma administrării probelor, polițiștii l-au reținut pe cel în cauză, pentru 24 de ore și l-au introdus în arestul I.P.J. Bacău.
          Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
 
  •  
 
 
La volan sub influența alcoolului și cu permisul suspendat
 
La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 21.00, o patrulă mixtă formată dintr-un polițist din cadrul Secției 2 Poliție Bacău și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a depistat în flagrant delict, un bărbat de 61 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Moinești din municipiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital unde acesta a refuzat  prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          De asemenea, din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, bărbatul figura cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
 
 
Percheziții domiciliare efectuate de polițiști la persoane bănuite de furt de lemne
 
La data de 14 decembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Moinești sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori. Un tânăr de 20 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          Din cercetări a rezultat că, în perioada 25 noiembrie - 01 decembrie a.c., persoane necunoscute ar fi tăiat fără drept și sustras material lemnos din Fondul Forestier Național din comuna Scorțeni.
          În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat doi tineri de 20 și 24 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.
          La data de 14 decembrie a.c., polițiștii au efectuat 3 percheziții la domiciliile celor în cauză, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri și mijloace materiale de probă.
          În urma administrării probelor, polițiștii au luat măsura reținerii tânărului de 20 de ani pentru 24 de ore și l-au introdus în arestul I.P.J. Bacău.
          Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.
 
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii