Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă

ro

08 Sep, 2023 15:15 475 Marime text
Bărbat din județul Iași reținut de polițiștii din Buhuși pentru complicitate la furt calificat

La data de 07 septembrie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Buhuși au efectuat două percheziții domiciliare în județul Iași, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buhuși și au reținut un bărbat de 34 de ani bănuit de complicitate la furt calificat.
La data de 02 septembrie a.c., Poliția Orașului Buhuși a fost sesizată de către o femeie, de 80 de ani, din localitate, despre faptul că, două persoane necunoscute i-ar fi sustras de la domiciliu suma de 40.000 de lei.
Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 02 septembrie a.c., în jurul orei 08.00, două persoane necunoscute s-ar fi deplasat la domiciliul unei femei din Buhuși, unde, prin metoda împrietenirii i-ar fi oferit acesteia și soțului său două bilete de călătorie în valoare de 300 de lei, la prețul de 200 de lei. Cei în cauză ar fi observat locul de unde femeia ar fi scos banii pentru a le achita contravaloarea biletelor, iar ulterior, unul dintre ei le-ar fi distras atenția celor doi soți și celălalt ar fi sustras din locuință suma de 40.000 de lei.
În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Buhuși au fost identificați doi bărbați, de 34 și 46 de ani, ambii din județul Iași, bănuiți de furt calificat.
 La data de 07 septembrie a.c., polițiștii au efectuat două percheziții la domiciliile celor în cauză, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buhuși.
La domiciliul bărbatului de 34 de ani, polițiștii au descoperit o parte din suma de bani sustrasă, iar în urma percheziției l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și l-au introdus în arestul I.P.J. Bacău.    
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.
Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să nu vă împrieteniți cu persoane necunoscute pe stradă sau să îi primiți în locuință.
Nu aveţi încredere în cineva care vă oferă produse la un preț scăzut, oricât de avantajoasă ar părea achiziția.
În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare. Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre astfel de persoane sau victime ale unor astfel de infracţiuni! 

A ajuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție provizoriu

La data de 07 septembrie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dofteana au fost sesizați de către o femeie, de 50 de ani, din localitate, despre faptul că, soțul său ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție privizoriu.
Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 07 august a.c., în jurul orei 12.30, cel în cauză ar fi revenit la domiciliul soției sale, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu emis de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Onești.
În urma probelor administrate, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.

Arme descoperite de polițiști în urma unei percheziții domiciliare

La data de 07 septembrie a.c, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, împreună cu luptători pentru Acțiuni Speciale Bacău au efectuat o percheziție domiciliară în comuna Horgești, la domiciliul unui tânăr, de 25 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
În urma percheziției, la domiciliul celui în cauză au fost descoperite o armă cu aer comprimat și o cutie cu alice, deținute ilegal.
Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au descoperit o armă cu aer comprimat și o cutie cu alice, deținute ilegal, în posesia unui bărbat, de 28 de ani, din comuna Pâncești.
 Armele şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Urmărit național depistat de polițiștii băcăuani

La data de 07 septembrie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Bacău a depistat pe strada Narciselor din municipiu, un tânăr, de 24 de ani, care figura în bazele de date urmărit la nivel național.
Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Bacău, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată.
Cel în cauză a fost escortat și încarcerat în Penitenciarul Bacău.

Acțiuni în sistem integrat desfășurate de polițiștii și jandarmii băcăuani

La data de 07 septembrie a.c., în județului Bacău au fost desfășurate acțiuni, în sistem integrat, pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, prevenirea accidentelor rutiere și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
Peste 30 de polițiști de ordine publică și de la rutieră, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au desfășurat acțiuni în sistem integrat în județ pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, prevenirea accidentelor rutiere și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
În cadrul activităților au fost legitimate peste 200 de persoane, au fost controlate 165 de autovehicule și au fost efectuate peste 60 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest.      
 Forțele de ordine au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de peste 50.000 de lei, din care: 105 la regimul circulației rutiere. Totodată, polițiștii au reținut 14 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Exemple:
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău, împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Moinești au desfășurat o acțiune în municipiul Moinești și comunele limitrofe pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și creșterea gradului de disciplină rutieră.
În cadrul activităților au fost verificate 100 de autovehicule, au fost legitimate peste 120 de persoane, au fost efectuate 54 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
Polițiștii au aplicat 77 sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere în valoare totală de 33.000 de lei.   Totodată, polițiștii au reținut 5 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Polițiștii din Dărmănești, împreună cu jandarmii au legitimat peste 50 de persoane și au verificat 40 de autovehicule pe raza orașului.    
Totodată, forțele de ordine au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, în valoare totală de 4.500 de lei.
 Polițiștii Biroului Rutier Bacău au desfășurat o acțiune în municipiu, pentru verificărea stării tehnice a autovehiculelor și prevenirea accidentelor de circulație rutieră.
În cadrul activităților au fost verificate 25 de autovehicule și legitimate peste 30 de persoane.    
Polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale pentru abateri de la regimul circulației rutiere, în valoare totală de 5.500 de lei, din care 7 pentru defecțiuni tehnice ale autoturismelor și au retras 3 certificate de înmatriculare.
Astfel de acțiuni vor continua!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii