Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Știre de presă - 17.11.2022

ro

17 Nov, 2022 13:35 701 Marime text
ȘTIRE DE PRESĂ
 
 
Percheziții domiciliare la bănuiți de tăiere ilegală, furt de arbori și delapidare
 
 
Polițiștii din Moinești au efectuat două percheziții domciiliare într-un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală, furt de arbori și delapidare.
          Din cercetări s-a stabilit că, în perioada mai - noiembrie 2022, un bărbat de 44 de ani, din comuna Balcani, în calitate de maistru de exploatare în cadrul ocolului silvic ar fi comercializat fără a întocmi şi elibera documente legale de provenienţă, din rampa de material lemnos şi din partizile pe care le administra, atât lemn de foc cât şi lemn de lucru, către un tânăr, de 29 de ani, din comuna Zemeş. Totodată, cel din urmă ar fi tăiat ilegal şi sustras mai mulţi arbori din aceste partizi, cu acceptul lucrătorului din cadrul ocolului silvic.
        În baza mandatelor de percheziţie domiciliară au fost efectuate două percheziţii domiciliare la imobilele bănuiților, ocazie cu care au fost ridicate şi indisponibilizate
înscrisuri cu regim silvic, 5 telefoane mobile, o unitate de stocare imagini video, cantitatea de 4,3 m.c. materiale lemnos și o instalaţie neautorizată de debitare a materialului lemnos.
        De asemenea, la data de 16 noiembrie a.c. polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Direcţiei Silvice Bacău şi ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control în partizile gestionate de maistrul de exploatare, ocazie cu care s-a stabilit că, lucrătorul silvic are o lipsă în gestiune de 150 m.c material lemnos, în valoare de 35.000 lei.
           Activitățile au fost realizate cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău.
 
                                                                                                                         Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii