Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Percheziții domiciliare efectuate de polițiști și 3 bărbați reținuți pentru furt calificat

ro

11 Mar, 2024 15:45 419 Marime text
Nr. 65 din 11 martie 2024
                                                                                                
                                                                            
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Percheziții domiciliare efectuate de polițiști și 3 bărbați reținuți pentru furt calificat
 
 
La data de 08 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din Onești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție în comuna Ștefan cel Mare, la domiciliile a 3 tineri cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.
 
          La data de 05 martie a.c. Poliția municipiului Onești a fost sesizată de către un bărbat de 55 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri din interiorul unei societăți comerciale din municipiu.
          Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 04/05 martie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din municipiul Onești de unde ar fi sustras un număr de 30 de motofierăstraie, prejudiciul creat fiind de aproximativ 40.000 de lei.
          În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 3 tineri cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, bănuiți de comiterea faptei.
          La data de 08 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Onești, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale au pus în aplicare 3 mandate de percheziție emise de Judecătoria Onești, la domiciliile celor în cauză.
          În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate toate bunurile sustrase, acestea fiind predate proprietarului societății, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. De asemenea, a fost descoperit și ridicat în vederea continuării cercetorilor un aparat de sudură în valoare de aproximativ 2.700 de lei.
          Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării, un autoturism utilizat de cei în cauză la comiterea faptei.
          După administrarea probatoriului, polițiștii i-au reținut pe cei 3 tineri pentru 24 de ore și i-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          La percheziții au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
          Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.
 
 
  •  
 
Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice
 
          În perioada 05 – 07 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău, împreună cu cei din municipiile Onești, Moinești, Bacău și cei din orașul Buhuși, cu sprijinul de specialitate al Gărzii Forestiere Suceava au acţionat în județ, pentru combaterea delictelor silvice.
          În cadrul acțiunii au fost vizate 5 depozite de materiale lemnoase, 2 fonduri forestiere și au fost controlate 172 de transporturi de material lemnos.
          În urma activităților desfășurate au fost constatate trei infracțiuni de tăieri de arbori fără drept, trei infracțiuni de furt de arbori și o infracțiune de fals informatic.
     Polițiștii au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 66.000 de lei şi au confiscat faptic și valoric un volum total de 116 m.c. de material lemnos, cu o valoare de aproximativ 30.000 de lei.
 
  •  
 
3 infracțiuni la regimul circulației rutiere în urma unui control în trafic
 
La data de 09 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oituz au depistat în trafic, un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un ATV în localitate neavând montate plăcuțe cu numere de înmatriculare/înregistrare.
          Din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, ATV-ul nu este înmatriculat, iar bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
          Totodată, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere și sub influența alcoolului.
 
  •  
 
Șoferi depistați în trafic sub influența alcoolului
 
La data de 08 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Moinești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Berești-Tazlău, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
La data de 09 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Moinești au fost sesizați despre faptul că, un bărbat de 31 de ani, conduce un autoturism în municpiu aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost identificat de polițiști și testat cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 

 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii