Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 31.03.2022

ro

31 Mar, 2022 14:54 794 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Racordată ilegal la energie electrică, cercetată de polițiști
 
La data de 30 martie a.c., polițiștii Postului de Poliţie Motoşeni, împreună cu lucrători din cadrul unei firme de distribuție de energie electrică s-au deplasat la locuinţa unei tinere de 28 de ani din localitate, unde au constatat în flagrant delict că, aceasta avea locuinţa racordată ilegal la energie electrică, astfel energia electrică consumată prin acel cablu nu era înregistrată de niciun contor electric.
În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracţiunii de furt de energie electrică.
  •  
 
Urmărit național, depistat de polițiștii de investigații criminale
 
La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, au depistat pe raza comunei Itești, un bărbat de 53 de ani, din județul Caraș Severin, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Cel în cauză era urmărit la nivel naţional întrucât se sutrăgea de la executarea unei pedepse de un an și jumătate de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Bărbatul a fost încătușat și condus în Penitenciarul Bacău.
 
 
 
 
 
Polițiștii din Săucești alături de preșcolari
 
          La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Săucești au desfășurat o activitate preventivă la grădinița din localitate.
          Agenții de poliție le-au explicat celor mici cum să traverseze corect strada pentru a nu fi în pericol. Activitatea a avut loc în aer liber, celor mici fiindu-le exemplificat concret cum trebuie să procedeze când se deplasează pe drumul public pentru a fi în siguranță.
          Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:
  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
 
  •  
 
Posesor de mandat de arestare preventivă, depistat de polițiștii din Sascut
 
          La data de 30 martie a.c., polițiștii din Sascut au depistat pe raza comunei, un bărbat de 32 de ani, posesor al unui mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul Bacău.
         Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
         Polițiștii l-au introdus în Centrul de Retinere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Bacău.
  •  
 
Centrul de zi ,,O şcoală pentru toţi", vizitat de polițiști
 
La data de 30 martie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, împreună cu cei din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, au desfăşurat o activitate de prevenire la Centrul de zi ,,O şcoală pentru toţi" din mun. Bacău.
Activitatea a avut ca scop prevenirea abandonului şcolar, a violenţei în rândul beneficiarilor centrului, prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale, conştientizarea şi prevenirea bullying-ului.
La această activitate au participat elevi, părinţi şi reprezentanţi ai centrului.
 
  •  
 
Prejudiciu recuperat în urma unei percheziții domiciliare
 
            Polițiștii din Comănești au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Moinești, la imobilul unui localnic, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
            Cu ocazia activităților desfășurate, au fost identificate 32 de grinzi şi căpriori din lemn ce ar fi fost sustrase din curtea unei femei, prejudiciul de 1.500 de lei fiind recuperat integral.
            Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
 
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii