Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 30.06.2022

ro

30 Jun, 2022 13:41 703 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiune la Hramul Bacăului
 
La data de 29 iunie a.c., în intervalul orar 1430-1600, efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Bacău și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, au acționat în Parcul Catedralei din mun. Bacău pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, menținerea climatului de ordine publică și respectarea actelor de comerț cu ocazia desfășurării Hramului Bacăului.
În urma activităților desfășurate, au fost verificați 5 operatori economici, au fost aplicate 5 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.600 de lei și au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de 955 de lei.
  •  
Acțiune a polițiștilor în domeniul protecției mediului
La data de 29 iunie a.c., în intervalul orar 09:00 - 14:00, s-a organizat o acţiune în vederea combaterii activităților ilegale în domeniul protecţiei mediului, de pe raza judeţului Bacău.
În acţiune au fost angrenate efective de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţíi Criminale, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum și reprezentanți de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Agenția Națională "Apele Române" - A.B.A. Siret şi Garda Națională de Mediu - C.J. Bacău.
În urma activităţilor desfășurate au fost verificați 22 de operatori economici și au fost aplicate 6 sancţiuni contravenționale, în valoare de 21.500 de lei.
Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială s-a constatat faptul că nu a fost respectată obligaţia de a întocmi lista deşeurilor generate din activitatea de dezmembrare şi recipientele cu ulei uzat nu au fost depozitate în spaţii corespunzător amenajate, împrejmuite şi securizate, conform dispoziţiilor prevăzute de OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor,
În consecinţă, organele de poliţie au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 20000 lei.
  •  
 
La volan, cu 0,83 mg/l alcool pur în aerul exipirat
 
La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 16.15, o patrulă de ordine publica, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului Buhuşi, a oprit în trafic un  autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 53 ani, din comuna Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Buhuşi în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, însă acesta a refuzat prelevarea.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare probe biologice.
  •  
 
Acțiune pe linia combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere
 
La data de 29 iunie a.c., în intervalul orar 15:00-18:00, în județul Bacău, pe DN2-E85, s-a acţionat pe linia combaterii cauzelor generatoare de accidente rutier şi a verificării transportului rutier de mărfuri şi persoane.
La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, sprijiniți de către un reprezentant R.A.R. și un specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.400 de lei,  din care 53 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 17 permise de conducere și a fost constatată o infracțiune.
 
 
Întocmit,
    Inspector de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii