Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 26.10.2022

ro

26 Oct, 2022 14:41 973 Marime text
Nr.1066611 din 26 octombrie 2022
                        
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Tânăr reținut pentru furt și prejudiciu recuperat, de polițiștii moineșteni
 
            La data de 24 octombrie a.c., polițiștii din Moinești au fost sesizați despre faptul că, în noaptea de 23/24 octombrie a.c., persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăți comerciale și în sediul unei asociații, de unde au sustras bunuri.
          În urma activităţilor informativ-operative şi de cercetare penală desfăşurate de către polițiștii de investigații  criminale din Moineşti, a fost identificat un tânăr, de 27 de ani, bănuit de comiterea faptelor.
         Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 80%, urmând a fi restituit societăților păgubite.
         Tânărul a fost reţinut de polițiști, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore fiind introdus în Arestul I.P.J Bacău.
  •  
 
Campanie de informare efectuată de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor
La data de 25 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu Primăria Gura Văii și Asociația Dolly și Bobby, au desfășurat o campanie de informare a cetățenilor cu privire la obligativitatea sterilizării exemplarelor canine și feline, cu sau fără stăpân, aparținând rasei comune și metișii acestora, conform prevederilor art. 13^2 din O.U.G. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.
Campania de informare va fi precedată de o campanie de sterlizare gratuită în data de 27 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, ce se va desfășura la căminul cultural Gura Văii.
Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc tuturor deținătorilor de animale, următoarele obligații:
• Să asigure un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire, atenție și asistență medical veterinară (sancțiune contravențională de la 1000 la 3000 lei conform art. 5, alin. 1 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor);
• Să identifice exemplarul canin în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice (sancțiune contravențională de la 2000-5000 lei conform art. 13^3 alin. 4 din O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân);
• În cazul câinilor de rasă comună și metișii acestora, proprietarul este obligat să îi sterilizeze (sancțiune contravențională de la 5000-10000 lei conform art. 13^2 din O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân);
• Deținătorii de câini sunt obligați ca, la ieșirea cu aceștia în spațiile publice, să aibă asupra lor carnetul de sănătate al acestora (sancțiune contravențională de la 2000-5000 lei conform art. 43 alin. 1 din Anexa H.G. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân);
• Să efectueze vaccinarea antirabică.
  •  
 
Sub influența unor substanțe psihoactive, a avariat 4 autovehicule
 
 
La data de 26 octombrie a.c., un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău a fost sesizat despre faptul că pe strada Garofiţei, din localitate, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
          La faţa locului, polițiștii au identificat un bărbat din Bacău, care ar fi condus un autoturism și ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu 4 autovehicule parcate, rezultând avarierea acestora.
          Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ, după care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând valoare pozitivă, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice.
       A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive.
 
 
                                                                                               Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii