Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 26.09.2022

ro

26 Sep, 2022 15:36 783 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Infracțiuni la regimul rutier
 
La data 24 septembrie a.c., în jurul orei 11:45, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti au depistat în flagrant un bărbat de 53 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe Strada Atelierelor, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
La data 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, tot polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti au depistat în flagrant un bărbat de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe Strada Tudor Vladimirescu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 10:00,o patrula de siguranţă publică din cadrul Sectiei 1 Poliţie Bacău, în timp ce executa serviciul de patrulare pe Strada Condorilor, din municipiu, a oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 49 de ani.
 Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale şi a reţinerii permisului de conducere.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat că susnumitul figurează cu permisul de conducere suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, cu permisul de conducere suspendat.
  •  
 
În ziua de 24 septembrie a.c., în jurul orei 13:00, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au depistat pe DJ 119 Gura Văii un bărbat de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism.
 Acesta a declarat inițial o identitate falsă iar ulterior, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că datele de stare civilă declarate de către conducătorul auto îi aparţin fratelui său și că acesta nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi falsul privind identitatea.
  •  
 
 
La aceeași dată, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au depistat pe drumul ce face legătura dintre Conacul Elias şi Drumul Judeţean 119A, de pe raza comunei Sascut un autoturism condus de un bărbat care nu avea asupra sa documentele de identitate și permisul de conducere.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
  •  
 
La data 25 septembrie a.c., o patrulă de siguranţă rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti a depistat în flagrant un bărbat de 39 ani, din comuna Brusturoasa,  în timp ce conducea pe DC 143 Camenca un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, care a indicat o concentraţie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, unde i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.
 
  •  
 
La aceeași dată, tot polițiștii din cadrul Municipiului Moineşti au depistat în flagrant un bărbat de 20 de ani, din comuna Brusturoasa,  în timp ce conducea pe DC 143 Camenca un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, care a indicat o concentraţie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  •  
 
 
La data de 26 septembrie, în jurul orei 00.45, o patrulă auto din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au oprit în trafic, pe Strada 9 Mai un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 37 de ani.
 Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager, rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
Acțiuni ale polițiștilor în județul Bacău
 
La data de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti şi Secțiilor 2 și 7 Poliție Rurală au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a altor încălcări ale legislaţiei privind circulaţia şi comercializarea materialului lemnos.
În urma activităților desfășurate au fost legitimate 36 de persoane și 30 de autovehicule, printre care și de transport material lemnos, au fost controlate.
În total au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.975 de lei. De asemenea au fost 3 permise de conducere reţinute și un certificat de înmatriculare retras.
 
  •  
 
La data de 24 septembrie a.c., în intervalul orar 09.00 - 13.00 , lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Buhuşi au acţionat pe raza orasului şi a comunelor arondate, pentru verificarea respectării prevedrilor legale în domeniul infracţionalitaţii stradale şi a celei cu violenţă, regimului rutier, deşeurilor şi silviculturii.
 În urma activităților desfășurate au fost legitimate 36 de persoane și 28 de autovehicule au fost controlate.
În total au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.775 de lei. De asemenea a fost reţinut un permis de conducere.
 
  •  
La data de 24/25 septembrie a.c., în intervalul orar 18.00-02.00, efectivele Secţiei 1 Poliţie Bacău au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii încălcării prevederilor Legii 61/1991, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
 În urma activităților desfășurate au fost legitimate 40 de persoane și 16 autovehicule au fost controlate.
În total au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.530 de lei.
  •  
 
În zilele de 24 și 25 septembrie a.c., 16 polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au acţionat pe raza de competenţă, pe linie de ordine publică, poliţie rutieră şi pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.
În urma activităților desfășurate au fost legitimate 121 de persoane și 94 de autovehicule au fost controlate. De asemenea, 8 agenți economici au fost verificați.
În total au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.040 de lei. Totodată au fost 6 infracțiuni constatate și 2 certificate de înmatriculare reținute.
 
  •  
 
 
Reținuți și arestați preventiv pentru tâlhărie calificată
 
La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 21.50, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată telefonic, prin apel unic de urgență 112, de către o femeie de 28 ani, din Bacău, despre faptul că a surprins două persoane în locuinţa sa, care purtau cagule, în timp ce încercau să sustragă bunuri.
La faţa locului au fost dirijate trei patrule auto de siguranţă publică care au depistat în flagrant, în locuinţa reclamantei, două persoane de sex masculin, de 41 și 23 de ani, tată și fiu, ambii din municipiul Bacău.
În urma primelor verificări efectuate a rezultat faptul că cei doi bărbați au pătruns prin forţarea și escaladarea unui geam termopan în locuinţa părții vătămate, cu intenţia de a sustrage bunuri, unde au fost surprinşi de acesta şi concubinul ei, întorcându-se de la cumpărături.
În încercarea de a scăpa, cei doi au lovit-o și au împins-o pe reclamantă, însă aceasta, ajutată de concubinul ei, a reușit imobilizarea lor până la sosirea polițiștilor.
La controlul corporal efectuat de polițiști asupra celor doi au fost identificate mai multe bijuterii din aur, o șurubelniță, o lanternă și 2 tricouri de copil, pe care aceștia le-au folosit pe post de măști.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 25 septembrie a.c. au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunerea de arestare preventivă.
Instanţa de judecată a admis propunerea, iar pe numele celor doi au fost emise două mandate de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.
 
  •  
 
Tâlhărie la Oituz
 
La data de 25 septembrie a.c., lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat de 28 de ani, din comuna Breţcu, județul Covasna, despre faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, în timp ce se afla la în comuna Oituz, sat Poiana Sărată, județul Bacău, doi bărbați din comuna Brețcu, pe care îi cunoaște, au agresat fizic o femeie din comuna Oituz, iar ulterior i-au sustras calul și atelajul hipo.
In baza sesizării, organele de poliție au procedat la urmărirea în trafic a persoanelor indicate, iar pe DN 11, la intrarea în comuna Brețcu, au identificat atelajul hipo reclamat, iar in interiorul lui pe cele două persoane de sex masculin indicate.
Polițiștii au legitimat persoanele în cauză, ocazie cu care aceștia au devenit reclacitranți și violenți, in interiorul atelajului fiind identificate și o coasă, o furcă, un topor și un par din lemn.
Unul dintre bărbați, de 38 de ani, a fost încătușat, iar celălalt a reușit să fugă, sărind peste balustrada de pe marginea drumului, în albia râului Oituz, către fondul forestier, nemafiind găsit.
Cabalina cu atelajul hipo a fost predat proprietarului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul aspectul săvȃrşirii infracţiunilor de tâlhărie și lovirea sau alte violenţe.
Bărbatul identificat a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe langă Judecătoria Oneşti cu propuneri legale.
De asemenea cercetările și verificările continuă pentru identificarea bărbatului care a fugit.
                                                                                                      Întocmit,
Inspector de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii