Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 25.08.2022

ro

25 Aug, 2022 10:49 570 Marime text
 Nr. 110.566 din 25 august 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 25.08.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 24 august a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 140 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 40 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 146 de evenimente, dintre care 131 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 43 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 366 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 128.795 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 30 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT ȘI TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT
Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au identificat un tânăr, din comuna Popricani, bănuit de furt calificat și tentativă la furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 20 spre 21 august a.c., acesta ar fi încercat să sutragă bunuri dintr-o societate, din municipiul Iași și de asemenea, ar fi pătruns într-o altă societate, de unde ar fi sustras sustras 100 de lei.
La data de 24 august a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 25 august a.c., tânărul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 18 iulie a.c., acesta ar fi pătruns într-un apartament din municipiul Iași, cu intenția de a sustrage bunuri, însă ar fi fost surprins de fiul persoanei vătămate și ar fi părăsit locuința.
La data de 24 august a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost depistat de polițiști, pe raza județului Suceava și a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași, pentru 24 de ore.
La data de 25 august a.c., tânărul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au depistat un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 282 E în localitatea Sinești, fiind sub influența alcoolului, în urma testării șoferului cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au depistat un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Pașcani, având anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că un bărbat, din comuna Ruginoasa i-ar fi încredințat autoturismul pentru conducerea pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineață zilei de 24 august a.c., un bărbat de 49 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu o fântână arteziană, în urma impactului rezultând rănirea șoferului.
În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
La data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.225 de lei, dintre care 10 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost reținute 11 permise de conducere.
Spre exemplu, un bărbat de 63 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i reținut permisul de conducere, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, într-o intersecție, nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI PENTRU O VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ
La data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat mai multe activități preventive, la Grădinița cu Program Normal Moreni, beneficiari fiind participanții la ateliere de vară.
În cadrul campaniei ”Vacanță în siguranță”, poliţiştii au prezentat măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa bunurilor şi siguranţa personală în familie, pe stradă sau la şcoală.
De asemenea, au fost transmise informaţii pe linie rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulaţie ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru a fi în siguranţă în calitate de pasager, pieton sau biciclist.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii