Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 23.11.2021

ro

24 Nov, 2021 14:43 1018 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
 
 
A condus cu un permis de conducere despre care există suspiciunea de a fi fals
 
La data de 23 noiembrie a.c., un bărbat de 34 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mioriţei din localitate, nu ar fi păstrat o distanţă suficientă în mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism proiectat la rândul său în altul.  Din impact au rezultat doar pagube materiale.
         Conducători auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
         În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliţiei Române, a rezultat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, acesta prezentând un permis de conducere eliberat de autorităţile irlandeze despre care există suspiciunea de a fi fals, lipsind elementele de siguranţă.
          Polițiștii au întocmit dosar penal, în care se efectueză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
  •  
Bănuit de distrugere prin incendiere, reținut de polițiști
 
          La data de 20 noiembrie a.c, în jurul orei 18.30, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitate, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a incendiat uşa de acces în locuinţă.
          În baza celor sesizate, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat că uşa prin care se face accesul în locuinţa bărbatului prezenta urme de distrugere prin incendiere.
         În urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că, un tânăr de 28 de ani, pe fondul unor disensiuni cu păgubitul i-ar fi incendiat ușa de acces în locuință.
          La data de 23 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reţinerea tânărului de 28 de ani, fiind încarcerat în Arestul I.P.J. Bacău.
  •  
Posesori de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea puse în aplicare de polițiști
 
          La data de 23 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Poliţiei Târgu-Ocna au depistat un tânăr de 21 de ani din comuna Dofteana, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Oneşti.
         Cel în cauză a fost escortat şi introdus în Penitenciarul Bacău, unde urmează să execute pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
         La aceeași dată, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Stănişeşti au depistat un localnic de 26 de ani, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Bacău, prin care a fost condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe.
        Tânărul a fost introdus la Penitenciarul Bacău.
  •  
Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție
 
         Polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Ştefan cel Mare au fost sesizaţi de către o femeie de 49 de ani, din comuna Urecheşti, despre faptul că, soţul său ar fi încălcat ordinul de protecţie emis împotriva sa pătrunzând in imobil.
         Echipa operativă deplasată la imobilul femeii l-a depistat pe bărbatul de 60 de ani.
         În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 18 noiembrie a.c., Judecătoria Oneşti a emis un ordin de protecţie împotriva sa pentru o perioadă de 6 luni prin care acesta are obligaţia să respecte o distanţă minimă de 50 de metri faţă de soţie.
         Totodată, polițiștii au stabilit că bărbatul ar mai fi încălcat o dată ordinul de protecţie, pătrunzând în imobilul femeii.
          În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie.
         Față de bănuit a fost luată măsura reţinerii pe baza de odonanţă pentru o perioadă de 24 de ore și a fost introdus ȋn Arestul I.P.J  Bacău.
  •  
A condus un autovehicul radiat din circulație
 
           La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 19:30, pe DN2-E85, în localitatea Gheorghe Doja, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, un autoturism, întrucât a fost înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 92 km/h.
          La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din comuna Valea Seacă care nu a prezentat pentru control documentele autovehiculului, iar la verificarea în bazele de date s-a constatat faptul că vehiculul este radiat din circulaţie din luna august a.c.
          În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
  •  
Depistat la volan sub influența alcoolului
 
La data de 23 noimebrie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii din Comăneşti au depistat pe strada Moldovei, din localitate, un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  •  
Eveniment rutier în Bacău
 
         La data de 24 noiembrie a.c, în jurul orei 02:15, un echipaj de poliție rutieră din Bacău, au identificat pe strada Oituz din localitate, în poziţie de staţionare, un autovehicul care prezenta avarii și un tânăr de 30 de ani alături.
        Din verificări polițiștii au stabilit că, în timp ce tânărul se deplasa cu autoturismul pe strada Oituz din mun. Bacău, având direcţia de deplasare către strada Bulevardul Unirii ar fi pierdut controlul vehiculului, pătrunzând pe sensul opus de deplasare, intrând în coliziune cu bordura de pe partea stângă, fiind proiectat într-un imobil.
       În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.
       Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,87 mg/l, acesta fiind condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
       Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii