Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 17.05.2022

ro

17 May, 2022 10:32 643 Marime text
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Infracțiuni la regimul rutier
 
La data de 16 mai a.c., în jurul orei 02:30, pe DN 15 din comuna Hemeiuș, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier au înregistrat cu dispozitivul radar un autoturism, care se deplasa pe direcţia de mers Bacău către Buhuşi, cu viteza de 124 km/h, care era condus de un bărbat de 34 de ani.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, în urma verificării documentelor autoturismului, polițiștii au constatat că acesta are autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 24.04.2022.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumul public a unui autovehicul neînmatriculat.
  •  
 
La data de 16 mai a.c., în jurul orei 20:30, pe DN2-E85, pe raza localităţii Gheorghe Doja, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier au înregistrat cu dispozitivul radar un autoturism circulând cu viteza de 102 km/h.
 În momentul opririi, conducătorul auto a încercat să facă schimb de locuri cu pasagerul din dreapta.
Polițiștii au constatat faptul că persoana care a condus autoturismul este cetăţean german și nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
  •  
 
Elevii de gimnaziu de la Colegiul de Arte, vizitați de polițiștii de la Siguranță Școlară
 
Astăzi, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au fost prezenți la Colegiul de Arte ”George Apostu” Bacău unde s-au întâlnit cu elevii de gimnaziu pentru a discuta despre comportamentele deviante și consecințele nerespectării prevederilor legale.
          Totodată, au fost dezbătute mai multe teme legate de violență și bullying, comportamente adesea întâlnite în școli, care pot avea consecințe grave, atât fizic cât si emoțional.
Astfel elevii au fost sfătuiți să adopte o atitudine nonviolentă, să evite asocierea cu persoane ce ar putea avea potențial infracțional sau care adoptă un comportament necivilizat, la limita delincvenței și să nu se lase influențați de acestea, doar pentru a atrage atenția sau pentru a fi la fel ca restul grupului. Orice alegere nocivă la vârsta adolescenței va avea efecte negative asupra viitoarei vieți de adult.
Pe lângă informațiile prezentate de polițiști, elevii au urmărit o serie de videoclipuri pentru a înțelege consecințele comportamentului agresiv și a bullyingului, atât pentru victimă și agresor, cât și pentru ceilalți membri ai școlii.
          Ne dorim să acționăm în permanență pentru ca elevii din județul nostru să fie mereu în siguranță.
 
Întocmit,
Inspector de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii