Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 14.10.2021

ro

14 Oct, 2021 15:36 920 Marime text
Nr.508350 din 14 octombrie 2021
                        
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ordin de plasare în adăpost emis de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor
 
 La data de 12 octombrie a.c, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău, împreună cu polițiștii locali din Onești au intervenit pentru protejarea a două cabaline, dar și a traficului rutier pus în pericol prin lăsarea animalelor fără supraveghere.
    Din verificările efectuate a rezultat că, două cabaline au fost lăsate nesupravegheate pe drumul public de pe strada Mercur din municipiul Onești.
          Polițiștii au emis ordin de plasare în adăpost a celor doi cai care au fost transportați la un adăpost autorizat din județ.
 
Lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție conform Legii nr.61 din 1991 și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei.
 
Totodată, atunci când un polițist constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite deîndată ordin de plasare a animalului în adăpost pentru oe perioadă de 45 de zile.

 
Un polițist aflat în timpul liber a prins un agresor
 
Ieri după-amiază, un polițist aflat în timpul liber a intervenit pentru a salva un bătrân agresat de două persoane necunoscute.
 
La data de 13 octombrie a.c., în timp ce se afla la domiciliul prietenei sale, în municipiul Bacău, un polițist din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a văzut pe geamul imobilului un bătrân urmărit de doi tineri. Observând că unul din tineri a fugit după bătrânul care se pregătea să intre în scara blocului, a ieșit repede din apartament și i-a spus acestuia să sune la 112.
Cu stăpânire de sine, polițistul a alergat după cei doi tineri reușind să îl prindă pe unul dintre ei, respectiv, un minor de 16 ani, din Bacău.
          Patrula de poliție care s-a deplasat la fața locului ca urmare a solicitării bătrânului de 83 de ani, l-a identificat și pe cel de-al doilea tânăr, de 19 ani, din localitate.
          Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
Percheziție domiciliară la un bărbat bănuit de șantaj
 
La data de 11 octombrie a.c. polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Sascut au fost sesizaţi telefonic de către o femeie în vârstă de 34 de ani din localitate, aflată în prezent în Italia, despre faptul că în perioada august-septembrie a.c., un bărbat în vârstă de 51 de ani din aceeași comună, persoană cu care ar fi avut o relaţie extraconjugală, ar fi ameninţat-o în mod repetat că va posta pe reţelele de socializare  fotografii compromițătoare pentru a o determina să se împace cu el.
Polițiștii au început cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.
         La data de 13 octombrie a.c., în baza mandatului de percheziţie domiciliată emis de Judecătoria Bacău, polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni, au procedat la efectuarea percheziţiei domiciliare la locuinţa bărbatului, ocazie cu care au ridicat două telefoane mobile, o tabletă, un laptop şi mai multe CD-uri, în vederea continuării cercetărilor.

 
Controale economice în județ
 
La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bacău şi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit cu medicamente, hormoni de creştere umană şi suplimente nutritive, precum şi a dezinfectanţilor, medicamentelor şi dispozitivelor medicale utilizate în combaterea răspândirii virusului SARS-Cov-2.
Activitățile au fost desfășurate pe raza judeţului Bacău, fiind verificate 24 de societăți comerciale.
 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.500 lei, din care, 3 conform O.U.G 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 6 în baza O.G nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.
 
Exemplu:
        În urma verificărilor economice efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Bacău, s-a constatat că operatorul economic, ce furnizează servicii medicale, ar fi efectuat activităţi de import de reactivi pentru teste SARS-Cov-2 fără a deţine elementele însoţitoare pentru acest tip de produs, respectiv fără obţinerea instrucţiunilor de folosire, obligatorii conform legislaţiei în vigoare.
         Pentru abaterea constatată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei.


UPDATE: Bănuit de contrabandă, reținut de polițiști


În urma probelor administrate şi a prejudiciului adus bugetului de stat, calculat de către ANAF-Direcţia Regională Vamală Iaşi, respectiv suma de aproximativ 32.000 de lei, bărbatul de 54 de ani a fost reţinut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore.
 
          În baza mandatelor de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Moineşti într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Moinești au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele şi societăţile comerciale aparţinând a doi bărbați, de 41 și 54 de ani, ambii din comuna Bereşti-Tazlău.
La domiciliul şi societatea administrată de bărbatul de 54 de ani au fost identificate şi ridicate mai multe materiale pirotehnice și 45.460 de ţigarete.
Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 

 
Tânăr bănuit de lovire sau alte violențe, reținut de polițiștii din Parincea
 
La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Parincea au depistat și identificat un tânăr, de 21 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violențe. Acesta a fost reținut.
 
Din cercetări a reieșit faptul că, în seara zilei de 11 octombrie a.c., doi tineri, de 16 și 21 de ani, ambii din comuna Parincea ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat de 30 de ani, în timp ce se aflau pe drumul sătesc. Ulterior, un localnic de 46 de ani, în timp ce se deplasa pe drumul public din localitate, s-ar fi întâlnit cu cei doi tineri și ar fi intrat în conflict cu aceștia, revoltat de faptul că, prietenul său ar fi fost agresat de cei doi. În urma conflictului izbucnit, bărbatul de 46 de ani ar fi fost agresat de tânărul de 21 de ani.
În urma probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
          Cercetările continuă în acest caz pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 
Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști
 
           Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Traian au reținut un bărbat de 42 de ani, din comuna Negri, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.
 
La data de 05 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați de administratorul unei societăți comerciale din comuna Secuieni, despre faptul că, persoane necunoscute ar fi sustras bunuri în valoare de 1.000 de lei.
În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 42 de ani, din comuna Negri, în noaptea de 04/05 octombrie a.c. ar fi pătruns prin efracţie în curte și, ulterior în incinta societății comerciale din comuna Secuieni, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de 1.000 de lei.
Faţă de bănuit a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I. P. J. Bacău.
 
 
   Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii