Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 14.04.2022

ro

14 Apr, 2022 13:36 684 Marime text
Nr.1059812 din 14 aprilie 2022
                        
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
Polițiștii băcăuani, alături de elevii din Dofteana
Polițiștii băcăuani au fost alături de elevii Școlii Gimnaziale ”Scarlat Longhin” cu care au discutat măsuri de siguranță în vacanta ce începe în câteva zile.
 
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară și ai Serviciului Rutier, au dezbătut împreună cu elevii, teme cuprinzând informaţii referitoare la traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta, semnificaţia indicatoarelor rutiere, dar și măsuri de siguranță în vacanța ce urmează să înceapă.
Polițiștii au sfătuit elevii să fie prudenţi în discuţiile cu persoane necunoscute, atât în viaţa reală cât şi în cea online, dar şi să fie atenţi la lucrurile personale în momentul în care se deplasează pe stradă sau în mijloacele de transport.
De asemenea, elevii au fost sfătuiți să nu plece de acasă fără să-și anunțe părinții, să asculte sfaturile primite de la aceștia, privind măsurile minime de siguranță și să nu se urce în autovehicule cu persoane necunoscute.
Activităţile din această perioadă au ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate perioadei vacanței școlare, dar și în contextul pregătirii și petrecerii Sfintei Sărbători Pascale.
  •  
 
Polițiștii, voluntari pentru o zi
 
          Polițiștii băcăuani au participat la activitatea”Voluntar pentru o zi” din cadrul Campaniei de Sensibilizare și Conștientizare a Autismului, desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.
 
          Centrul Delfinul din cadrul Asociației Betania, a inițiat Campania de Sensibilizare și Conștientizare a Autismului cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, o componentă importantă fiind activitatea ”Voluntar pentru o zi”.
Polițiștii au petrecut o zi specială în centrul Delfinul, unde au găsit copii cărora le place joaca, personal dedicat, metode terapeutice și de lucru foarte bine structurate. Ca voluntari pentru o zi, polițiștii au văzut doar o mică parte din munca de zi cu zi a fiecărui terapeut, metode creative de abordare a activităților, dar și multă răbdare și stare pozitivă pe care o transmit beneficiarilor.
Le dorim mult succes și toate cele bune tuturor beneficiarilor centrului și întregului personal și răspundem cu bucurie și deschidere tuturor inițiativelor ce implică copiii și siguranța lor.
  •  
 
  Armă neletală, ridicată de polițiști în urma unei percheziții domiciliare  
 
          La data de 13 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au pus în aplicare pe raza comunei Nicolae-Bălcescu, un mandat de percheziţie domiciliară.
           În urma efectuării percheziţiei, la locuinţa unui bărbat, de 48 de ani, a fost identificată o armă neletală, supusă autorizării, respectiv, o puşcă cu aer comprimat, şi aproximativ 200 diaboluri.
           Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
Arma şi elementele de muniţie au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
  •  
 
Reținut de polițiști pentru braconaj
 
          La data 14 aprilie a.c., polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, au oprit pentru control în Fondul de Vânătoare de pe raza de competență, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Asău.
          La controlul autovehiculului, în interior a fost identificată o armă de vânătoare, proprietatea pasagerului, un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate, care este deţinător legal, fiind membru în cadrul Filialei de Vânătoare Comăneşti.
           În acelaşi autovehicul a mai fost identificat cadavrul unui căprior cu o greutate de aproximativ 25 kg.
        Arma, muniţia, precum şi permisul de armă al celui în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
        Cadavrul căpriorului a fost predat paznicului de vânătoare.
        În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de
braconaj cinegetic, transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42 sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii şi uzul de armă fără drept.
       În baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au dispus reţinerea bărbatului de 38 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore.


 
Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii