Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 14.02.2022

ro

14 Feb, 2022 15:50 700 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiștii de supravegheri judiciare
 
La data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare  au constatat faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 20:30, cu ocazia unui control inopinat efectuat la domiciliul unui bărbat din comuna Buhoci, aflat sub măsura privativă a arestului la domiciliu, ar fi părăsit domiciliul, încălcând cu rea credinţă obligaţia impusă de instanţă.
Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuaează cercetări sub aspectul comiterii de către inculpat a infracţiunii de evadare şi s-a dispus reţinerea pe bază de ordonaţă a acestuia, pe o durată de 24 de ore.
Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a I.P.J Bacău.
  •  
 
A prezentat polițiștilor un permis de conducere ce nu avea elemente de siguranță
 
La data de 13 februarie a.c, în jurul orei 17.00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, au depistat în trafic, un tânăr, de 27 de ani, din comuna Oituz, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 115 de pe raza comunei Mănăstirea Caşin.
         Tânărul a înmânat polițiștilor un document asemănător unui permis de conducere eliberat pe numele său ce conţine înscrisuri în limba maghiară.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru pentru nicio categorie de vehicule.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infractțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
  •  
Activitate preventivă la Slănic Moldova
 
În acest weekend, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Slănic Moldova au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului.
Aproximativ 70 de persoane prezente pe raza stațiunii, îndeosebi în zona pârtiei Nemira au stat de vorbă cu polițiștii care le-au adresat recomandări și le-au distribuit pliante prin acre sunt prezenatte măsuri de protecție, pentru a nu deveni ținta hoților.
         Instruiri pe aceste tipuri de infracțiuni au primit și angajații societăților comerciale de pe raza stațiunii.
  •  
Prevenirea violenței la Școala gimnazială ”Emil Racoviță” Bacău
 
170 de elevi de la Școala Gimnazială ”Emil Racoviță” Bacău au fost vizitați astăzi de polițiștii de siguranță școlară.
Polițiștii i-au învățat pe elevi să nu ia parte la fapte care contravin legii și sunt considerate contravenții sau infracțiuni. Delincvența poate fi evitată dacă elevii nu se lasă atrași de așa numiții ”prieteni” în comiterea unor infracțiuni ale căror consecințe pot fi grave.
Astfel, elevii au fost îndemnați:
  • să nu consume băuturi alcoolice, acesta fiind cauza comiterii celor mai multe infracțiuni cu violență; din păcate, pentru mulți tineri distracția este condiționat de consumul de alcool sau mai rău, de droguri;
  • să evite disputele verbale, persoanele irascibile, puse pe harță, să nu se implice în scandaluri sau încăierări;
  • să folosească un limbaj controlat, fără jigniri și să evite pe cât posibil compania persoanelor cunoscute ca fiind violente;
  • să nu-și facă singuri dreptate lovind adversarul; de la o palmă sau îmbrânceală, victima se poate dezechilibra și lovi, iar riscul unor complicații nu este de neglijat.
Polițiștii atrag atenția și părinților. Pentru a preveni atragerea copilului în comiterea diverselor infracțiuni este foarte importantă implicarea parintelui. Este necesar ca aceștia să-și asculte copiii în mod activ-participativ, nu doar prin prisma propriilor opinii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii