Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:49 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 13.10.2021

ro

13 Oct, 2021 14:17 329 Marime text
Nr.508315 din 13 octombrie 2021
                        
 
 
 
                                                                           
BULETIN DE PRESĂ

Percheziții la persoane bănuite de delapidare
 
 La data de 12 octombrie a.c, polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Bacău, împreună cu cei din cadrul Polițiilor Bacău și Moinești, polițiști criminaliști si luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de delapidare.
          Perchezițiile au avut loc pe raza municipiilor Bacău și Moinești, atât la un imobil folosit de un bărbat de 65 de ani, cât și la locațiile utilizate ca sediu social și punct de lucru al unei societăți comerciale.
    Din cercetări a rezultat că, administratorul unei societăți comerciale ce se ocupa în principal cu achiziţionarea de ovine în scopul prelucrării cărnii, ar fi retras, în mod repetat, din conturile bancare deschise pe numele societăţii, mai multe sume de bani pe care le-ar fi folosit în scop personal. Sumele de bani ar fi fost oferite operatorului economic sub formă de împrumut de către unul dintre asociați.
    Prin activitatile ilegale desfășurate, s-a adus un prejudiciu societății comerciale în valoare de aproximativ 430.000 de lei şi 13.000 de euro.
    Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost identificate mijloace materiale de probă respectiv, înscrisuri, precum și ștampile ce ridică suspiciunea de a fi falsificate.
    Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere la sediul I.P.J Bacău, a unei persoane, pentru audieri.
        Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.
 

Cercetat penal după ce a condus un autoturism cu permis de conducere susceptibil a fi fals
 
La data de 12 octombrie a.c., polițiștii rutieri din Oneşti, în timp se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe strada Libertăţii, din localitate, au oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, din comuna Caşin.
Acesta a prezentat polițiștilor un permis de conducere susceptibil a fi fals, aparent emis de autoritățile italiene.
Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere.
          S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
 
   Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii