Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:49 26 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 13.01.2023

ro

13 Jan, 2023 12:18 512 Marime text
            Nr.59484 din 13 ianuarie 2023
                        
 
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice
 
         Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza judeţului Bacău, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
 
        La data de 12 ianuarie a.c., în intervalul orar 10-13.00, polițiștii din cadrul I.P.J. Bacău - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, pe raza judeţului.
         În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 45 de entităţi economice şi au fost  aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.500 de lei, conform OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și au confiscat suma de 1.500 de lei în numerar.
Exemplu:
 
În urma verificarilor efectuate la un punct de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Bacău, s-a constatat ca operatorul economic efectua comerț cu amănuntul fără a fiscaliza suma de 500 de lei. Pentru abaterea constatată, a fost aplicată sancțiunea contravențională prev. de OUG 28/1999 rep., în valoare de 10.000 de lei și confiscarea sumei nejustificate.
  •  
Controale silvice efectuate de polițiști
 
În cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și cei de la economic, din cadrul I.P.J.Bacău, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au ridicat în vederea confiscării 110 m.c. de material lemnos, au constatat 4 infracțiuni și au aplicat amenzi în valoare de 15.000 de lei.
 

În perioada 10-12 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și cei de la economic, cu sprijinul specialiştilor silvici au efectuat controale pe linia gestionării, deținerii, exploatării și expedierii materialelor lemnoase din actele de punere în valoare autorizate spre exploatare.
   Au fost verificate două ocoale silvice de stat, un operator economic și 8 partizi de exploatare forestieră.
   În urma neregulilor constatate s-a dispus sesizarea din oficiu cu privire la 4 infracțiuni, respectiv, gestiune frauduloasă, neglijență în serviciu, tăiere fără drept și sustragere de arbori. Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la regimul silvic, în cuantum de 15.000 de lei și dispusă confiscarea cantității totale de 110 m.c material lemnos, din care, valoric 104 m.c lemn rotund, diverse specii, cu o valoare de aproximativ 20.000 de lei şi fizic 6.20 m.c, cu o valoare de 900 de lei. De asemenea, în cadrul sesizărilor din oficiu precizate, s-a dispus ridicarea în vederea stabilirii provenienței a 27 m.c lemn rotund și de foc, diverse specii, cu o valoare de 4.000 de lei.
  •  
 
Identificat de polițiștii din Buhuși după ce a provocat accident și a părăsit locul faptei
 
La data de 12 ianuarie a.c, Poliţia orașului Buhuși a fost sesizată prin 112, despre faptul că, un pieton a fost acroşat de un autoturism al cărui conducător auto ar fi părăsit locul accidentului.
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, o localnică de 83 de ani, în timp ce traversa strada Nicolae Bălcescu din Buhuși pe trecerea pentru pietoni, a fost acroşată de un autoturism care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
          Polițiștii au identificat autoturismul în cauză, abandonat pe o stradă din localitate. Totodată, a fost depistat și conducătorul auto, respectiv, un bărbat de 74 de ani, din localitate.
          Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi au fost recoltate mostre biologice de sânge.
          În continuare se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.
  •  
Acțiune a polițiștilor moineșteni
 
În perioada 11-12 ianuarie a.c., efectivele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Moinești şi a celor două secţii de poliţie rurală coordonate, au acționat pe raza de competență pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, a infracţionalităţii stradale şi a faptelor cu violenţă.
 În urma activităților desfășurate au fost 87 de persoane legitimate și 62 de autovehicule controlate.
          Totodată au fost depistați în flagrant delict, 5 autori de infracțiuni.
          Polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale.
Exemplu:
           În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat, un tânăr de 13 ani, bănuit de furtul unui telefon mobil în dauna unei femei, de 38 ani, din Comăneşti.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat păgubitei.
           În continuare se efectează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
                                                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii