Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 09.09.2022

ro

09 Sep, 2022 15:21 771 Marime text
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
Acțiunile BLITZ continuă
 
La data de 08 septembrie a.c., polițiștii au acționat pentru disciplinarea pietonilor și combaterea excesului de viteză, pe raza de competență a municipiului Moinești, DN 2G, DN 12A și drumurile adiacente.
          Au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale,în valoare de 41..000 de lei, din care 7 pietonilor, 7 bicicliștilor, 3 căruțașilor, 2 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.
          Au fost reținute 14 permise de conducere, din care, 9 pentru viteză excesivă, 2 pentru depășiri neregulamentare, 3 pentru conducere sub influența alcoolului.
 
 
         În intervalul orar 10:00-12:00, s-a organizat şi desfăşurat la Onești, o acţiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. La activități a participat și reprezentant al Registrului Auto Român.
          Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.
          Totodată, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
           De asemenea, în intervalul orar 15:00-17:00, polițiștii rutieri și de ordine publică au acţionat pentru respectarea regimului legal de viteză şi combaterea abaterilor săvârşite de pietoni.
          Au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, din care, 31 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 56 pietonilor, 11 bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere, din care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.  Valoarea contravențiilor este de 58.000 de lei.
  •  
 Armă deținută ilegal, depistată de polițiști
 
           La data de 08 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat pe raza comunei Mărgineni, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Bacău, care deţinea, o armă neletală supusă autorizării, respectiv pistol de zgomot şi 52 de cartuşe nepercutate.
          În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, arma a fost introdusă ilegal în România în cursul anului 2021.
           Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată.
Arma şi muniţia identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
  •  
Acțiune la nivelul Secției 2 Poliție Bacău
 
          La data de 08 septembrie a.c, în intervalul 14.00-16.00, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au acţionat în Piaţa Centrală, pe linia prevenirii infracţiunilor stradale, comerţ neautorizat și comerţ cu tutun/ţigarete provenite din contrabandă.
         Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, din care 4 în baza Legii nr.61 din 1991.
         Exemplu:
         A fost depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, în timp ce oferea spre vânzare 16 cutii cu parfumuri având marcă similară cu o marcă înregistrată.
         În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată cu produse identice ori similare.
        Produsele depistate au fost ridicate în vederea confiscării.
  •  
 
Acțiune pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale în Onești și comunele limitrofe
 
Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Oneşti, Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti şi Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au organizat şi acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi asigurarea climatului de siguranţă civică stradală.
În cadrul acţiunii, polițiștii au constatat o infracțiune flagrantă și au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.000 de lei. 6 dintre acestea au fost aplicate în baza Legii 61 din 1991, 44 la regimul rutier și restul la alte acte normative. Au fost verificate 126 de autovehicule și legitimate 145 de persoane. Totodată au fost depistați în flagrant delict 2 autori de infracțiuni.
 
Exemplu: Polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au depistat doi bărbați, de 31 și 40 de ani, din comuna Buciumi, în timp ce sustrăgeau cantitatea de 300 de kg de porumb.  
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de furt, iar prejudiciul a fost recuperat.
  •  
 
Depistat la volan, băut și cu permisul de conducere suspendat

          La data de 08 septembrie a.c, în jurul orei 23.00, polițiștii din Buhuși au depistat pe raza comunei Filipeşti, un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din Bacău care figurează cu permisul de conducere suspendat. De asemenea, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,22 ml/g alcool pur în aerul expirat.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat.
 
 
                                                                                               Întocmit,
Subcomisar de poliţie
                                                                         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii