Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 08.06..2021

ro

08 Jun, 2021 16:14 846 Marime text
Nr. 504782 din 08 iunie 2021
                         
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Controale ale poliţiştilor de la economic
 
    În perioada 05-06 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se pot comite de operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Bacău.
Acțiunile au vizat îndeosebi verificarea legalității operațiunilor comerciale efectuate de către unităţile economice.
Polițiștii au efectuate controale la 10 agenți economici, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 3 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 31.500 de lei.
 
Exemple:
1.În urma unui control la efectuat în cadrul Târgului Săptămânal organizat în localitatea Răcăciuni, a fost identificat un operator economic care oferea spre comercializare un număr de 340 de anvelope second-hand, fără să fie posesorul unei case de marcat electronice fiscale, nefiscalizând astfel nicio sumă provenită din vânzarea anvelopelor.
 În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, dispunându-se totodată şi suspendarea activităţii întreprinderii individuale.

2. În urma verificării economice efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Bacău, s-a constatat faptul că nu a fost fiscalizată suma de 1.121 lei, sumă ce nu poate fi justificată cu documente emise de casa de marcat electronică fiscală şi care provine din vânzarea de mărfuri din data de 05.06.2021. În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea sumei de 1.121 lei, reprezentând venituri nefiscalizate.

 Două persoane, bănuite de furt, reținute de polițiști
 
La data de 07 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Lipova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-18 mai a.c., persoane necunoscute au pătruns în imobilul unui locanic de 50 de ani de unde ar fi sustras bunuri.
Din cercetări a reieșit faptul că, un tânăr de 20 de ani din comuna Lipova şi altul de 22  de ani, din judeţul Neamţ, ar fi sustras un televizor, un flex şi o bormaşină din imobilul unui bărbat de 50 de ani. Ulterior, bunurile sustrase au fost comercializate pe raza judeţului Neamţ.
În urma probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reținuți pe baza de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru furt calificat.
Bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti.
 
 Depistaţi de poliţişti la volan cu alcoolemii de 1,04, respectiv,1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat
             
 La data de 07 iunie a.c, poliţiştii rutieri din Bacău au depistat, în trafic, un conducător auto de 29 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
 
La aceeaşi dată, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au depistat pe DJ 119 E, pe raza comunei, un localnic de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că acesta nu figurează cu permis de conducere valabil. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

 La volan, fără permis de conducere
 
  La data de 07 iunie a.c, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Iteşti au depistat, în trafic, un conducător auto de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
  
Bănuit de furtul unei biciclete, identificat de polițiști

La data de 07 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 23 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
În sarcina acestuia s-a reținut că, în ziua de 14 mai a.c., ar fi sustras o bicicletă aparţinând unui localnic, pe care ar fi lăsat-o neasigurată, sprijinită de un copac în faţa unui magazin.
Prejudiciul cauzat este de 1.200 de lei.
Poliţiştii continuă cercetările faţă de tânăr sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi l-au reţinut pentru 24 de ore.
 
Pentru a preveni sustragerile de biciclete, polițiștii vă recomandă:
 
   Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt!
 
   Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată!
 
   Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!
 
  Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje !
 
  Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată sau al cărui preţ este foarte mic. Refuzați astfel de chilipiruri şi în acest mod veți descuraja acest gen de fapte.
  
Minor dispărut din judeţul Braşov, găsit de poliţiştii băcăuani
 
            Poliţiştii au identificat, aseară, în jurul orei 20.00, pe raza comunei Răchitoasa, un minor de 14 ani, din judeţul Braşov care ar fi plecat de acasă având asupra sa 2.000 de euro şi 2.500 de lei.
            La data de 07 iunie a.c., un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au identificat, pe raza comunei Răchitoasa, un minor de 14 ani, din judeţul Braşov, care ar fi plecat de la domiciliu după ce ar fi sustras suma de 2.000 de euro şi 2.500 de lei.
            Întrucât persoana depistată era căutată de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanei dispărute.
             În urma controlulului corporal efectuat, asupra minorului a fost identificată şi ridicată în vederea restituirii către proprietar suma de 950 de euro şi 1101 lei.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii