Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 08.11.2022

ro

08 Nov, 2022 13:58 791 Marime text
Nr.1067071 din 08 noiembrie 2022
                        
 
                                                                   
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Dosar penal pentru rănirea cu intenție a animalelor și material lemnos confiscat
 
La data de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Târgu-Ocna, au depistat în trafic, pe DN 12 A, pe raza localității, două atelaje hipo care transportau material lemnos.
          În urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul că, un localnic de 39 de ani transporta 1.5 mc lemn, rășinoase, în valoare de 300 de lei, fără a deține documente legale de proveniență, iar celălalt, de 19 ani, din orașul Slănic Moldova transporta 1.6 mc lemn, în valoare de 326 de lei.
         Față de cei doi a fost dispusă măsura sancționării contravenționale și, totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare a materialului lemnos în vederea stabilirii provenienței și darea în custodie organelor silvice din cadrul ocolului Silvic Târgu-Ocna.
         De asemenea, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, bărbatul de 39 de ani, în timp ce se afla cu atelajul hipo în apropierea intersecției DN 12A cu DN 12 B, de pe raza orașului Târgu Ocna, și-a lovit exemplarul cabalin cu un obiect contondent, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de  rănirea cu intenție a animalelor.
 
 
 
Accident rutier între biciclist și conducător auto, ambii sub influența alcoolului
 
La data de 07 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că, în jurul orei 18:00, pe raza comunei Dealu Morii, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane şi cu părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
Din cercetări polițiștii au stabilit că, în timp ce, un bărbat din localitate conducea un autoturism pe drumul comunal ar fi surprins şi accidentat un biciclist, în vârstă de 43 de ani care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers, ulterior, conducătorul auto părăsind locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
          Biciclistul a fost transportat la spital. În urma testării sale cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii l-au identificat și pe conducătorul autoturismului, un bărbat de 52 de ani, din comuna Dealu Morii. Acesta avea o alcoolemie de 1,56 mg/l, fiind transportat la spital în vederea recoltării mostrelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
         A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
 
                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii