Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 08.02.2022

ro

08 Feb, 2022 14:29 722 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Bănuiți de tâlhărie calificată, reținuți de polițiști        
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au identificat și reținut pentru 24 de ore, doi localnici bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
 
La data de 05 februarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliție Rurală Răcăciuni au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către o femeie de 50 de ani, din comuna Orbeni, despre faptul că, în seara precedentă, în jurul orei 23.30, două persoane necunoscute au deposedat-o de o poşetă în care se afla un telefon mobil.
         Polițiștii au început imediat cercetările în acest caz și au stabilit că, la data de 04 februarie a.c., în jurul orei 22.30, femeia se deplasa către locuinţa de domiciliu a mamei sale, pe drumul comunal din Orbeni, când, la un moment dat din spatele său s-ar fi apropiat două persoane  necunoscute, care i-ar fi smuls din mână o poşetă în care se afla un telefon mobil.
        Ca urmare a activităților operative efectuate, au fost identificați doi localnici, bănuiți de comiterea faptei, care au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Arestul I.P.J.Bacău.
  •  
 
Nu mai apelați la șoferii de ocazie! Vă puneți în pericol viața!
 
 
          La data de 07 februarie a.c., în jurul orei 09:00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău au oprit în trafic, pe strada Calea Bârladului, din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, din comuna Prăjești, care transporta contra cost, trei persoane, pe ruta comuna Prăjești- mun. Bacău, fără a deţine documente legale pentru a efectua serviciul de transport public de persoane.
           Polițiștii i-au aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare si a placuţelor cu numărul de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni. De asemenea bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
  •  
 
Controale ale polițiștilor din Comănești
 
Polițiștii din Comănești au efectuat controale la două unități de alimentație publică din localitate, ocazie cu care au constatat că operatorii economici funcţionau în regim de bar, încălcând astfel prevederile art. HG 171/2022.
Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei fiecare, iar ca măsuri complementare s-a dispus suspendarea activităţii celor două puncte de lucru pentru o perioadă de 30 de zile.
  •  
 
A condus băut și cu permis susceptibil a fi fals
 
La data de 07 februarie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare au depistat în trafic, pe DJ241, un autovehicul condus de un bărbat care a prezentat un permis de conducere aparent eliberat de către autorităţile din Republica Moldova.
Existând suspiciunea că permisul de conducere nu prezintă toate elementele de siguranță, s-a procedat la verificarea bazelor de date, ocazie cu care s-a stabilit că, cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
  •  
 
Prins în flagrant delict și reținut de polițiști
 
La data de 07 februarie a.c., în jurul orei 21.30, un echipaj format din polițiști din cadrul Poliției orașului Buhuși și polițist local au depistat în flagrant delict un tânăr de 24 de ani care fugea dinspre un magazin de pe strada Mihai Viteazu spre zona pieței centrale, având asupra sa mai multe bunuri.
Tânărul a fost interceptat de polițiști și asupra sa, au fost găsite 4 laptop-uri și 2 tablete. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că bănuitul ar fi pătruns prin efracție, în interiorul magazinului de unde ar fi sustras bunurile.

         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bănuitului care a fost introdus în Arestul I.P.J.Bacău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii