Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 07.12.2022

ro

07 Dec, 2022 16:19 642 Marime text
Nr. 1068434 din 07 decembrie 2022
                        
 
Campania ”Informarea, o cale spre reintegrare socială
implementată de polițiști
 
 
 
Polițiștii băcăuani desfășoară activități în parteneriat cu Serviciul de Probaţiune Bacău cu scop principal de a informa persoanele aflate în executarea unor sentinţe penale privind prevenirea violenței în familie, a infracțiunilor contra patrimoniului sau respectarea regulilor de circulaţie în trafic, pentru siguranţa lor şi a celorlaţi.
 
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Rutier și Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău implementează Campania ”Informarea, o cale spre reintegrare socială” în parteneriat cu Serviciul de Probaţiune Bacău.
Scopul campaniei este informarea persoanelor aflate în executarea unor sentinţe penale la Serviciul de Probaţiune Bacău,
Activitățile preventive vin în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracțiuni (contra persoanei, contra patrimoniului, la nivel rutier), respectiv persoane aflate în evidența Serviciului de Probaţiune Bacău. Față de aceste persoane instanța a dispus fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.
            În această săptămână sunt desfășurate două programe ce au ca teme siguranța rutieră și prevenirea consumului de droguri, dar și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului întâlnirile fiind interactive, polițiștii îmbinând legislația cu cazuistica și consilierii de probațiune motivarea, sensibilizarea și responsabilizarea.
 
 
Polițiștii au transmist recomandări pentru responsabilizarea șoferilor privind adoptarea unei conduite preventive, atât pentru siguranța lor, cât și pentru siguranța celorlalți participanți la traficul rutier. S-a pus accent pe principalele cauze care stau la baza producerii accidentelor de circulație, precum nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea de prioritate, depășirile neregulamentare sau neatenția pietonilor. De asemenea, polițiștii au atras atenția cu privire la conducerea sub efectul consumului de alcool sau substanțe psihoactive.
            În cadrul programului pentru prevebnirea infracțiunilor contra patrimoniului, mesajele transmise de polițiști se subscriu campaniei ”Sărbători în siguranță” ce are ca obiectiv principal creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice sărbătorilor de iarnă.
            Prin activitățile desfășurate, polițiștii își propun transmiterea informațiilor preventive persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probaţiune Bacău, în vederea prevenirii recidivei și conștientizării consecințelor săvârșirii unor fapte, atât pentru sine cât și pentru familiile și comunitățile din care provin.
           
Întocmit,
Comisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii