Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 07.112022

ro

07 Nov, 2022 12:16 790 Marime text
                 Nr.1067024 din 07 noiembrie 2022
                        
 
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție
 
 
La data de 05 noiembrie a.c., polițiștii Secţiei 1 Poliţie Bacău au fost sesizaţi de către o femeie de 79 de ani, din municipiul Bacău, despre faptul că, fiul său, în vârstă de 54 de ani, a încălcat ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa.
La faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliție care, în urma investigaţiilor efectuate a stabilit că, bărbatul, deși avea ordin de protecţie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, prin care era obligat să păstreze o distanţă de minim 50 metri faţă de femeie şi de locuinţă, a revenit la domiciliu.
         Față de bărbat a fost întocmit dosar penal în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie, fiind reținut pentru 24 de ore.
         Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
 
 
 
Urmărit național, depistat de polițiști
 
 
O patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, în timpul executării atribuţiilor de serviciu, a depistat pe strada Spiru Haret, din localitate, un bărbat, posesor de mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bacău, fiind condamnat la executarea pedepsei de 19 ani de închisoare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de viol.
Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.
  •  
 
 
Reținut de polițiști după ce ar fi condus băut și fără permis, un autoturism neînmatriculat
 
La data de 05 noiembrie a.c, în jurul orei 23:00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti a depistat, în flagrant delict, un tânăr de 23 de ani, din comuna Zemeş, în timp ce conducea un autoturism, fără a avea montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare.
Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,30 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea era radiat din circulaţie.
           S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
          Având în vedere probatoriul administrat, s-a dispus reţinerea tânărului pentru 24 de ore.
Acesta a fost depus în Centrul de Reținere si Arestare Preventivă al I.P.J Bacău.
  •  
 
Controale în domeniul silvic
 
 
În perioada 05-06 noiembrie a.c, polițiștii Biroului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, cu sprijinul Serviciului Rutier şi a Direcţiei Silvice Bacău, Ocoalele Silvice Bacău şi Căiuţi, s-a acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor incidente domeniului silvic privind transportul, deţinerea şi/ sau comercializarea materialelor lemnoase, dar şi a modului de respectare a prevederilor legale privind emiterea şi obligaţiile legale ale transportatorilor SUMAL.
            Cu această ocazie au fost verificate 27 de vehicule care transportau material lemnos, fiind constatate şi aplicate 5 sancţiuni contravenţionale ca urmare a încălcării normelor incidente acestui domeniu, în valoare totală de 14.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a cantităţii de 10 mc cherestea, răşinoase, cu o valoare de 9.000 de lei.
 
                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii